Ziarnica.pl
← Wróć do działu Czy mam ziarnicę?
Czy mam ziarnicę?

Pakiet wezlow chlonnych :(

Autor: Kasia77 • 23.04.2017 21:05 • 2 odpowiedzi

Kasia77

23.04.2017 21:05

Odpowiedz

Witam. Wczoraj robiłam usg węzłów chłonnych, w wyniku węzły są o niższej echogenicznosci, nic złego tam nie widzę ... jednak na zdjęciach są dwa węzły połączone ze sobą z tworzą tak jakby jeden podłużny węzeł oczywiście są wymiary jeden 2 CM drugi mniejszy 1 CM, na szyi czuję że jest ruchomy węzeł i pod spodem malutka kuleczka. Czy jest to pakiet ? Dlaczego radiolog o tym nie napisał ?

Magda

24.04.2017 09:16

Odpowiedz

Też mam takie jedno zdjęcie węzłów ze wygląda jak pakiet, widziałam je na ekranie i pytam pani czy to pakiet, a ona ze nie, że węzły są po prostu bardzo blisko a też od ułożenia głowicy zależy jak wyjdą na zdjęciu. Więc jak radiologia nic nie napisał to pewnie to nie pakiet

Witam. Wczoraj robiłam usg węzłów chłonnych, w wyniku węzły są o niższej echogenicznosci, nic złego tam nie widzę ... jednak na zdjęciach są dwa węzły połączone ze sobą z tworzą tak jakby jeden podłużny węzeł oczywiście są wymiary jeden 2 CM drugi mniejszy 1 CM, na szyi czuję że jest ruchomy węzeł i pod spodem malutka kuleczka. Czy jest to pakiet ? Dlaczego radiolog o tym nie napisał ?

Kasia77

24.04.2017 11:13

Odpowiedz

O 11:16, dnia 2017-04-24 Magda napisał(-a):

Też mam takie jedno zdjęcie węzłów ze wygląda jak pakiet, widziałam je na ekranie i pytam pani czy to pakiet, a ona ze nie, że węzły są po prostu bardzo blisko a też od ułożenia głowicy zależy jak wyjdą na zdjęciu. Więc jak radiologia nic nie napisał to pewnie to nie pakiet

One takie dziwne są, jeden ( ten mniejszy) wchodzi swoim początkiem w koniec drugiego... tego większego . Myślałam że to pakiet, ale myślę że trafiłam na dobrego radiologa i jakby było coś nie tak to by zaznaczył w opisie... a tak poza tym to na zdjęciach nie widzę zatok w niektórych węzłach a oni wszystkie mają zatoki... wszystkie są czarne bez jasnych pół w środku :/