Ziarnica.pl
← Wróć do działu Ogólne
Ogólne

Drętwienie dłoni, problemy z pamięcią, układem pokarmowym

Autor: Boczkins • 25.03.2017 19:51 • 3 odpowiedzi

Boczkins

25.03.2017 19:51

Odpowiedz
Dobry wieczór!

Od zakończenia terapii ABVD i radioterapii mija mi 8 lat. Wróciłem już całkowicie do normalnego życia, jednak pewne sprawy nadal mnie zastanawiają. Czy przebyta terapia mogła tak skutecznie naruszyć organizm, że moja pamięć już nie wróciła do dawnej sprawności? Ciągle mam problemy z zapamiętaniem rzeczy, które ktoś mi powie teraz, po minucie już nie pamiętam o co chodziło, muszę się maksymalnie skupiać.

Druga rzecz, dłonie jak z drewna. Liczyłem, że odzyskam z czasem dawną precyzję i sprawność, ale nie widzę postępu mimo tylu lat. Mam kłopoty, żeby wyjąć pojedyncze drobne monety z kieszonki w portfelu na przykład. Częściej wszystko mi leci z rąk.

Kolejne co chyba mi się rozregulowało to układ pokarmowy. Ciągłe wzdęcia brzucha, przykre gazy, bóle. Badania wykazują, że wszystko w porządku, ale ja czuje, że to już nie to samo co przed chorobą. Oczywiście kilka lat minęło, więc organizm się naturalnie tych kilka lat postarzał.

Jak u Was?

Pozdrawiam, dużo zdrowia!

Nessa

26.03.2017 16:34

Odpowiedz
6 lat po leczeniu.
Pamięć do dupy, sprawność manualna też.
Ale mam na to wyrąbane ;)

seba1502

26.03.2017 17:19

Odpowiedz

Widzę, że problem z pamięcią nie dotyczy tylko mnie :)

Oika

26.03.2017 17:32

Odpowiedz

Hej, ja się nie mogę wypowiedzieć bo leczenia jeszcze nie zakończyłam a z pamięcią zawsze było kiepsko ;) Ale na te problemy z żołądkiem polecam picie nasion CHIA, czy z wodą czy z sokiem. Regularnie pite bardzo mi pomagają na te sprawy, nawet po przeszczepie dawały radę :) pozdrawiam!