Ziarnica.pl
← Wróć do działu Ogólne
Ogólne

Ja ziarnista i siostra też???

Autor: Anetka945 • 16.03.2017 19:06 • 4 odpowiedzi

Anetka945

16.03.2017 19:06

Odpowiedz

Tyle czasu tu nic nie pisałam, a dziś wszystko wróciło jak bumerang! Siostra odebrała wyniki i okazało się że też ma z.z. Prof patrzył z niedowierzaniem na wynik, w jego życiu taki przypadek się nie zdarzył, dwie siostry i obie ziarno, chociaż ja już od kilku lat ozdrowieniec... czy taka sytuacja miała u kogoś miejsce czy jesteśmy jedynym przypadkiem?

Angelika889

16.03.2017 20:56

Odpowiedz

O 20:06, dnia 2017-03-16 Anetka945 napisał(-a):

Tyle czasu tu nic nie pisałam, a dziś wszystko wróciło jak bumerang! Siostra odebrała wyniki i okazało się że też ma z.z. Prof patrzył z niedowierzaniem na wynik, w jego życiu taki przypadek się nie zdarzył, dwie siostry i obie ziarno, chociaż ja już od kilku lat ozdrowieniec... czy taka sytuacja miała u kogoś miejsce czy jesteśmy jedynym przypadkiem?

Mam nadzieje, ze nie :( Ja walkę wygrałam niedawno , bo dwa mc temu. A tu od razu u mojej mamy wielką kula nad lewym obojczykiem i straszne swędzenie skóry...

anetka945

17.03.2017 06:31

Odpowiedz

Mam nadzieje, ze nie :( Ja walkę wygrałam niedawno , bo dwa mc temu. A tu od razu u mojej mamy wielką kula nad lewym obojczykiem i straszne swędzenie skóry...

U siostry nie było żadnych objawów typu swędzenie, czy jakiś ból, tylko z dnia na dzień wyskoczył jej mały guzek tuż nad obojczykiem, poszła do lekarza a reszta to już standard...

malryc2404

17.03.2017 23:45

Odpowiedz
Hej :)
Czytałam w internetach i nie tylko, że rodzeństwo osób chorych na ziarnicę ma o ileś tam (chyba 5-krotne, ale nie pamiętam dokładnie) zwiększone ryzyko zachorowania na chłoniaka. Od tego czasu kazałam się pilnować swojemu bratu i nie lekceważyć swojego stanu zdrowia.
Tak czy inaczej, trzymam za Was kciuki! :)

Syringa

19.03.2017 10:46

Odpowiedz
Hej.
Z takim przypadkiem się nie spotkałam. Ale podczas swojego leczenia, na oddziale spotkałam dziewczynę, której wujek (brat mamy) też miał kilkanaście lat wcześniej ziarnice.