Ziarnica.pl
← Wróć do działu Kulinarnie
Kulinarnie

Ból żołądka

Autor: malryc2404 • 16.03.2017 15:11 • 3 odpowiedzi

malryc2404

16.03.2017 15:11

Odpowiedz
Cześć po raz pierwszy :)

Też rozchorowałam się na ziarnicę, jestem po drugim wlewie i mam problem. Po raz drugi, w 4 dniu od wlewu zaczął mnie boleć żołądek. Ten ból to coś a'la niestrawność, podrażnienie błony śluzowej itd. Oczywiście piję kleik z siemienia lnianego, kisielki i jem lekkostrawne jedzenie. Przy pierwszym wlewie ból przeszedł po 3 dniach, niestety teraz boli od kilku dni praktycznie nieprzerwanie. Chciałam zapytać o Wasze złote rady w tej materii.

*Wybaczcie jeśli gdzieś na forum jest odpowiedź na moje pytanie. Porzukałam trochę na forum i nieczego nie znalazłam.

Anias

16.03.2017 17:58

Odpowiedz
Witaj

ja bym wziela na osłonę żołądka ( bez reklamy) np. Polprazol 20 mg, i poinformowała o wszystkim swojego lekarza prowadzącego

Monika2509

16.03.2017 19:14

Odpowiedz

Najlepiej jak porozmawiasz z lekarzem,przy kolejnej wizycie w szpitalu albo szybciej tym rodzinnym napewno coś Ci zaradzi . Taki dyskomfort jest uciążliwy e naszym leczeniu i trzeba się jakoś ratować ;)

Superkonkord

16.03.2017 21:05

Odpowiedz

Polprazol nie jest lekiem oslonowym tylko ograniczajacym wydzielanie kwasu zoladkowego. Proponuje porozmawiac z lekarzem. Leczenie siada na zoladek i jelita takze lekarz musi wiedziec jak reagujesz na schemat.