Ziarnica.pl
← Wróć do działu Ogólne
Ogólne

czy wezel moze byc zbyt maly do diagnozy

Autor: Magda • 10.03.2017 17:26 • 8 odpowiedzi

Magda

10.03.2017 17:26

Odpowiedz

Mam pytanie bo spotkałam się tu kiedyś z informacją ze wycieli dziewczynie chyba trzy węzły Ale nic nie wyszło i pisała ze jak węzeł jest za mały to może nic nie wyjść. Mam węzły podzuchwowe i na szyi do 14mm, hipoechogeniczne, część z resztkowymi zatokami tluszczowymi. Wczoraj miałam wycinanego jednego węzła, ale lekarz powiedział,że trudno było go wyciąć, bo miernie powiekszony, Chyba 12 mm miał. Jest taka możliwość ze węzeł jest za mały i nic w nim nie wyjdzie mimo że choroba jest?

waluszka

10.03.2017 17:54

Odpowiedz

O 18:26, dnia 2017-03-10 Magda napisał(-a):

Mam pytanie bo spotkałam się tu kiedyś z informacją ze wycieli dziewczynie chyba trzy węzły Ale nic nie wyszło i pisała ze jak węzeł jest za mały to może nic nie wyjść. Mam węzły podzuchwowe i na szyi do 14mm, hipoechogeniczne, część z resztkowymi zatokami tluszczowymi. Wczoraj miałam wycinanego jednego węzła, ale lekarz powiedział,że trudno było go wyciąć, bo miernie powiekszony, Chyba 12 mm miał. Jest taka możliwość ze węzeł jest za mały i nic w nim nie wyjdzie mimo że choroba jest?

Cześć, podczas biopsji Bacc miałam badany węzeł 12 mm i wyszła zz. Wycięty został węzeł 30 mm i zz potwierdziła się.Zresztą w pierwszym PET świecił się węzełek 8 mm.

Magda

10.03.2017 18:47

Odpowiedz

O dzięki! Czyli jak wyjdzie czysto będę mogła być spokojna. A nie wiesz jak to jest z tymi podzuchwowymi bo tu czytałam ze Baldi pisał ze one baaardzo rzadko bywają nowotworowe a u mnie one wyglądały najbardziej nieciekawie, to prawda że ich się raczej nie wycina do diagnozy?

O 18:54, dnia 2017-03-10 waluszka napisał(-a):

O 18:26, dnia 2017-03-10 Magda napisał(-a):

Cześć, podczas biopsji Bacc miałam badany węzeł 12 mm i wyszła zz. Wycięty został węzeł 30 mm i zz potwierdziła się.Zresztą w pierwszym PET świecił się węzełek 8 mm.

waluszka

11.03.2017 07:30

Odpowiedz

O 19:47, dnia 2017-03-10 Magda napisał(-a):

O dzięki! Czyli jak wyjdzie czysto będę mogła być spokojna. A nie wiesz jak to jest z tymi podzuchwowymi bo tu czytałam ze Baldi pisał ze one baaardzo rzadko bywają nowotworowe a u mnie one wyglądały najbardziej nieciekawie, to prawda że ich się raczej nie wycina do diagnozy?

Magda pojęcia nie mam jakie węzełki częściej czy zadziej atakuje nowotwór. U mnie w PET jako aktywne były węzły szyjne IV piętra i w śródpiersiu.

Wyluzuj i poczekaj na wyniki.

Magda

11.03.2017 10:06

Odpowiedz

Dziękuję! No nic, więc czekam 😊

Magda pojęcia nie mam jakie węzełki częściej czy zadziej atakuje nowotwór. U mnie w PET jako aktywne były węzły szyjne IV piętra i w śródpiersiu.

Kara

11.03.2017 22:24

Odpowiedz

O 11:06, dnia 2017-03-11 Magda napisał(-a):

Dziękuję! No nic, więc czekam 😊

Witaj ja mam podobna sytuację tylko że moje węzły miały 28/7mm podzuchwowy szyjne nieco mniejsze teraz od bodajże 3 miesięcy bóle węzłów nadobojczykowych wyczuwalna kulka opuchniecie ale mam takiego lekarza że nawet cie nie zbada .Każe robić badania miesiąc temu robiona krew Ob25 w ubiegłym tygodniu robione badania ob 30 reszta ok .Lekarka kazała zrobić za dwa tygodnie powtórkę i do hematologa .Ogólnie z objawów to są poty i w nocy i w dzień swędzenie pszczeli z wysypka no i te bóle po alkoholowe punktowe przeważnie obojczyk klatka piersiowa.Ja cały czas uważam że sobie coś wkręcam może dlatego że lekarze mają mnie gdzieś ale to tyle z mojej opowieści. Sorki ze to takie długie ale musiałam się wygadac. POZDRAWIAM

Paweł

12.03.2017 08:42

Odpowiedz

Zmień lekarza, a najlepiej z takimi objawami od razu do hematologa.

Magda

12.03.2017 11:59

Odpowiedz

To prawda Kara, leć do hematologa, bo masz sporo objawów. Nawet jeśli to nic to trzeba sprawdzić.

Kara

13.03.2017 13:35

Odpowiedz

O 12:59, dnia 2017-03-12 Magda napisał(-a):

To prawda Kara, leć do hematologa, bo masz sporo objawów. Nawet jeśli to nic to trzeba sprawdzić.

Hej dzięki za odzew ja chodzę do hematologa miałam robione nawet badania w kierunku mononukleozy gdzie wyszło ze ja przechodziłam.Hematolog każe przychodzić na kontrol co 3 miesiace.W kwietniu mam wizytę zobaczymy co tym razem wymyśli.