Ziarnica.pl
Baza wiedzy
Kalendarz
Tu jesteśmy
Galerie
Anegdoty
Forum
Historie
Logowanie
Forum
☰
Baza wiedzy
Kalendarz
Tu jesteśmy
Galerie
Anegdoty
Forum
Historie
Logowanie użytkownika
← Wróć do wątku
Forum Czy mam ziarnicę?
Odpowiedź w wątku: Czy to ziarnica? Moje objawy
Komentujesz wpis użytkownika
PannaCotta
Nick
E-mail (opcjonalnie)
Treść odpowiedzi
O 20:34, dnia 2017-01-22 PannaCotta napisał(-a): > > O 18:35, dnia 2017-01-21 Paweł napisał(-a): > > Węzły mogą być zwłókniałą pozostałością po infekcji, zapaleniu itd. Jeżeli bardzo cię to martwi to idź prywatnie do hematologa, pokaż swoje wyniki i proś o wyjaśnienie przyczyny powiększonych węzłów. Hematolog powinien zlecić ci dodatkowe badania z krwi np. LDH (możesz sama zrobić prywatnie), a poza tym może skierować do radiologa specjalizującego się w węzłach, żeby sprawdzić czy węzły zmieniają swoją wielkość i aby ocenić ich wygląd. Na razie nie panikuj, powiększone węzły to bardzo częsta przypadłość, nawet takie o średnicy 22 mm to nic nadzwyczajnego, szczególnie podbródkowe. Węzły mogą długo utrzymywać się powiększone, a nawet nigdy nie powrócić do pierwotnej wielkości. > O super że ktoś się odezwał i wyraził swoje zdanie :) Drogi Pawle podejrzewam 2 opcje. Pierwsza to taka że faktycznie te węzły mogły zostać po jakiejś infekcji ponieważ wcześniej troszkę chorowałam głownie gardło(jakieś anginy itp) a druga opcja że mam problem z węzłami przez swoje ząbki które od pewnego momentu właśnie mnie bolą. Cóż jedno jest pewne że wybieram się do dentysty i jeszcze raz zrobię badania krwi
B
I
Lista
1.
Link
Wyślij odpowiedź