Ziarnica.pl
← Wróć do działu Ogólne
Ogólne

Czy to wznowa? Pomóżcie

Autor: Aniunia • 12.01.2017 15:47 • 5 odpowiedzi

Aniunia

12.01.2017 15:47

Odpowiedz
Mam najnowsze wyniki PET, wnioski: badanie ujemne, stabilna morfologicznie i metabolicznie zmiana w śledzionie do dalszej obserwacji, ale niestety wcześniej takie coś:
W rzucie obu przydatków aktywne metabolicznie ogniska – najpewniej na tle czynnościowym, do oceny ginekologicznej: po stronie prawej do 15 mm (SUVmax = 3,5), po stronie lewej do 12 mm (SUVmax = 2,6). Ponadto w rzucie lewych przydatków torbiel śr. 11 mm bez aktywności 18F-FDG.
Pomoże mi ktoś to zrozumieć?

Pauletta

12.01.2017 20:57

Odpowiedz

Hej chciałabym Cię uspokoić bo miałam tak samo w opisie pet i torbiel się wchłoneła bo przy takim leczeniu zdarzają się zatrzymania miesiączki i u każdego jest inaczej ale oczywiście bez wizyty u ginekologa się nie obedzie. Pozdrawiam serdecznie

Aniunia

12.01.2017 21:06

Odpowiedz

No ja nie mam od lutego okresu. Ide w środę do ginekologa. A jak wygladalo to, musialas się leczyc jakos czy samo?

Pauleta

12.01.2017 21:13

Odpowiedz

Hej chciałabym Cię uspokoić bo miałam tak samo w opisie pet i torbiel się wchłoneła bo przy takim leczeniu zdarzają się zatrzymania miesiączki i u każdego jest inaczej ale oczywiście bez wizyty u ginekologa się nie obedzie. Pozdrawiam serdecznie

Pauletta

12.01.2017 21:21

Odpowiedz

Ginekolog powiedział żeby sie nie przejmować bo same się wchłoną i rzeczywiście później sprawdził na usg i wchłonęły się całkowicie bez żadnych leków (ja miałam po obu stronach) więc na pewno u Ciebie to nic złego

Aniunia

13.01.2017 08:01

Odpowiedz

W środę ide do Ginekologa więc mam nadzieję że bedzie jak u cb. Nie chce już brać żadnych leków, czy to się nie skończy. A i tak będę musiała na wywołanie okresu.