Ziarnica.pl
← Wróć do działu Chemioterapia
Chemioterapia

Wynik PET

Autor: Madziaaa • 21.12.2016 09:47 • 2 odpowiedzi

Madziaaa

21.12.2016 09:47

Odpowiedz
Kochani mam pytanie.
Od kilku mc lecze sie nz zz stopien III . Niedlugo koncze leczenie. Po drugim cyklu w badaniu pet mialam calkowita odpowiedź metaboliczna.
Powiedzcie mi czy ktos tak mial , ze po drugim cyklu byla remisja a po leczeniu wyszlo w pecie ze choroba sie wrocila? Boje sie tego strasznie.

Anias

21.12.2016 18:48

Odpowiedz

O 10:47, dnia 2016-12-21 Madziaaa napisał(-a):

Kochani mam pytanie.

Od kilku mc lecze sie nz zz stopien III . Niedlugo koncze leczenie. Po drugim cyklu w badaniu pet mialam calkowita odpowiedź metaboliczna.

Powiedzcie mi czy ktos tak mial , ze po drugim cyklu byla remisja a po leczeniu wyszlo w pecie ze choroba sie wrocila? Boje sie tego strasznie.

Owszem są i tacy, ale oczywiście reakcja na leczenie po 2 cyklach jest bardzo dobrym wskaźnikiem prognostycznym

Lena

23.12.2016 21:09

Odpowiedz

Zdecydowana większość osób, które mają całkowitą remisję po 2 pecie na koniec leczenia ma dobre wyniki. Nie zastanawiaj się czy będziesz w tych 5 czy 10%, które mają problem. Pozytywne nastawienie to podstawa. Jestem 4 lata po leczeniu, zasuwam w korpo, właśnie wróciłam z egzotycznej wycieczki, ćwiczę 2 razy w tygodniu na jodze i 2 razy na spinningu, kondycję mam lepszą niż miałam przed leczeniem.