ewela
19.12.2016 14:54
Witam.Proszę o interpretacje wyników, ewentualne doradzenie co robić dalej. Więc zaczęło się na pczątku roku 2016 styczeń. Usg szyjne wezłowch chłonnych. Nie ma patologicznych zmian węzlowych wzdluz naczyć i dolach nadobojczykowych. podzuchowo obustronnie pojedyncze prawidlowe wezly chlonne 10-14 mm. W srodkowych pietrach szyi pojedyncze 4-5 mm wezlyc chlonne bez niepokojacych cech. RTG klatki piersiowej w normie z 20.04.2016.Badanie USg z kwietnia 2016 Obecnie w dolnym biegunie prawqej slinianki przyusznej widoczna polozona powierzchownie torbiel 4x2mm.
Ślinianki bez zmian ogniskowych, symetryczne o prawidlowej echogenicznosci. Obustronnie w II III grupie wezlowej widoczne pojedyncze wezly chlonne. do 15x8 po stornie lewej 17x7. wezly o pradidlowej echostrukturze bez cech patologicznego unaczynienia. W badaniu usg jak odczynowe. Usg 13-12-16 W gornych pietrach szyi pojedyncze wezly chlonne do 8-10 mm bez niepokojacych cech. Drobne grudki chłonne w obu śliniankach przyusznych. Dodam iż na 17 stycznia mam wyznaczony termin zabiegu skrzywionej przegrody nosowej, z którą meczez sie juz 10 lat, i uzywam krople do nosa od 10 lat. Nie mogę oddychać, częste bole zatokowe. Martwia mnie badania morfologiczne. Nie wiem może juz opanikuje.
WBC tys: 9.0
LYM tys: 3,30-norma do 3.20
Mon tys: 0,40
Gra tys: 5,3
Lym%37,3
Mon% 4,5
Gra% 58,2
RBC 4,41
HGB 14,1
HCT 40,7
MCV 92
MCH 32,0
MCHC 34,7
RDW 13,1
PLT 302
MPV 7.9
PCT% 0,2
PDW% 15,8
Rozmaz krwi obwodowej:
Neutrophil% 59
Eosinophil% 2
Monocyty% 5
Lymphocyte% 34
Nie wiem sama gdzie się uadć, czy robić jeszcze jakieś badania dodatkwe.
3 -ce temu badania krwi byly ksiązkowe. obawiam sie czy nie ma to czegoś wspólnego z tymi wężłami, tyle się o tym naczytałam. Czy w przyśliniankach przyusznych te węzły moga być od tych zatok. Ostatnio jak bylam chora to nie moglam oddyehcc nosem 3 doby, język miałam jak papier ścierny...całą noc z butelką przy łózku.
Ślinianki bez zmian ogniskowych, symetryczne o prawidlowej echogenicznosci. Obustronnie w II III grupie wezlowej widoczne pojedyncze wezly chlonne. do 15x8 po stornie lewej 17x7. wezly o pradidlowej echostrukturze bez cech patologicznego unaczynienia. W badaniu usg jak odczynowe. Usg 13-12-16 W gornych pietrach szyi pojedyncze wezly chlonne do 8-10 mm bez niepokojacych cech. Drobne grudki chłonne w obu śliniankach przyusznych. Dodam iż na 17 stycznia mam wyznaczony termin zabiegu skrzywionej przegrody nosowej, z którą meczez sie juz 10 lat, i uzywam krople do nosa od 10 lat. Nie mogę oddychać, częste bole zatokowe. Martwia mnie badania morfologiczne. Nie wiem może juz opanikuje.
WBC tys: 9.0
LYM tys: 3,30-norma do 3.20
Mon tys: 0,40
Gra tys: 5,3
Lym%37,3
Mon% 4,5
Gra% 58,2
RBC 4,41
HGB 14,1
HCT 40,7
MCV 92
MCH 32,0
MCHC 34,7
RDW 13,1
PLT 302
MPV 7.9
PCT% 0,2
PDW% 15,8
Rozmaz krwi obwodowej:
Neutrophil% 59
Eosinophil% 2
Monocyty% 5
Lymphocyte% 34
Nie wiem sama gdzie się uadć, czy robić jeszcze jakieś badania dodatkwe.
3 -ce temu badania krwi byly ksiązkowe. obawiam sie czy nie ma to czegoś wspólnego z tymi wężłami, tyle się o tym naczytałam. Czy w przyśliniankach przyusznych te węzły moga być od tych zatok. Ostatnio jak bylam chora to nie moglam oddyehcc nosem 3 doby, język miałam jak papier ścierny...całą noc z butelką przy łózku.