Ziarnica.pl
← Wróć do działu Ogólne
Ogólne

Ból w okolicy mostku, wyniki badań

Autor: Shearer • 14.12.2016 20:20 • 9 odpowiedzi

Shearer

14.12.2016 20:20

Odpowiedz

Witam, jestem 4 lata po leczeniu ziarnicy IIb - 6avbd 17 lampek. Od tygodnia coś mnie pobolewa w okolicach mostku, nie jest to ciągły ból, ale w ciągu dnia zdarza się to dosyć często. Miałem z dwa tygodnie temu kontrolę, wyszły mi podwyższone próby wątrobowe alt dwukrotnie i nieznacznie podwyższone ldh o jakieś 7-8 i tsh trochę podwyższone. Reszta badań idealna, samopoczucie ok, zero kaszlu, potów, swędzen itp. Lekarz dała tylko skierowanie na usg wątroby i powiedziała że jej zdaniem wszystko ok, bo te próby już kiedyś miałem podwyższone i TK wtedy nic nie wykazało ale woli dmuchać na zimne.

Shearer

14.12.2016 20:21

Odpowiedz

Dodam jeszcze że ogólnie czuje się dobrze, wczoraj bez problemu przebieglem 4km, ale ból podczas biegu czasami odczuwalem. Trochę mnie to martwi bo mam już wizję rozwijającego się tam guza... Co byście zrobili na moim miejscu? Czy ldh może być podwyższone przez uszkodzoną wątrobę, czy jest to typowo charakterystyczne badanie przy chloniaku? Pozdrawiam!

Shearer

16.12.2016 15:00

Odpowiedz

Dzisiaj mierzyłem ciśnienie i wyszło mi 140/87. Czy te bóle mogą być związane z sercem? EKG miałem jakiś rok temu i wyszło ok. Pozdrawiam

Shearer

30.12.2016 16:51

Odpowiedz

Czy miał ktoś podobnie? Nie jest to jakiś ból nie do zniesienia. W ciągu dnia po prostu kilka razy zaboli mnie w okolicy mostka. Czy to może być późny objaw radioterapii? Dodam jeszcze że jak się tak jakby rozciągam to mi tam strzela w tym mostku. Pytam bo nie chce odrazu robić przeswietlen itp. bo już wystarczająco tego przyjąłem... Wszystkiego najlepszego w Nowym Roku dla wszystkich! :)

Shearer

31.12.2016 08:15

Odpowiedz

Zgaga czasami mi się zdarza, ale sporadycznie, to nie jest to. To jest taki ból że np. jadę samochodem i nagle w okolicach mostku/serca mnie tak przez 5 sekund tępo zaboli.

Janek

31.12.2016 08:20

Odpowiedz

Proponuję Echo serca, takie objawy jakby serduszko coś mocniej oberwało przez chemię i radio, na wszelki wypadek bym to zrobił o guzie zapomni, pozdrawiam

Shearer

31.12.2016 09:07

Odpowiedz

Dziękuję i również pozdrawiam! :)

Shearer

05.01.2017 16:14

Odpowiedz

Ból jest jakby nieco zadszy, ale nadal mnie czasami zaboli tak na 2-3 sekundy. Wydaje mi się że gdyby to była jakaś sprawa nowotworowa to prawdopodobnie towarzyszyły mi takie objawy jak duszności czy kaszel, a tutaj tylko te sporadyczne bóle. Czy ktoś z Was miał takie bóle w okolicy mostka bardziej po lewej stronie na wysokości sutka lub ciut wyżej? Zauważyłem że najczęściej mnie zaboli jak z kimś rozmawiam, wysiłek chyba nie ma tutaj znaczenia... Pozdrawiam

Shearer

05.01.2017 16:15

Odpowiedz

No i czy może to być późny skutek uboczny radio lub chemioterapii?