kasiula16
05.12.2016 14:48
Witam. Już wcześniej pisałam że miałam 2014 ziarnics złośliwa. Z 3tyg onkolog zrobił RTG i wyszła zmiana na klatce piersiowej. Moje objawy to kaszel nie mocny ale długo i częsty..suchy.. poty ale przy lekkim wysiłku fizycznym zmęczenie zadyszki. Raz miałam okropny ból w klatce przed RTG i nie mogłam oddychać. GP dał antybiotyk i było dobrze. Onkolog skierował na PET. Wyszła świecąca zmiana w klatce 4x6cm i 1cm na szyi. Lekarz stwierdził ze spróbuję zrobic biopsje z szyi bo z klatki trudniej bardziej onwazyjniej.Miałam biopsje pod narkoza w zeszły czwartek. Chirurg nie znalazł. Nie chciał ryzykować bo dużo tam nerwów i żył. Powiedział że będzie jeszcze jedna biopsja z klatki Ale musi skonultowac się z moim hematologiem-onkologiem. I to czekanie dobija...zwłaszcza teraz przed świętami...A moje nerwy...jedna blizna z prawej strony szyi teraz druga większą z lewej...I jeszcze będzie po środku....mam nadzieje ze w tyg bede cos wiecej. Czy jest inna mozliwosc diagnoza chlonniaka? Biopsja chyba jest najdokładniejsze?