Ziarnica.pl
← Wróć do działu Ogólne
Ogólne

Nawrot????RTG i zmiany

Autor: kasiula16 • 11.11.2016 08:22 • 15 odpowiedzi

kasiula16

11.11.2016 08:22

Odpowiedz

Witam. Z miesiąc temu pisałam o bólu w klatce piersiowej i problemie z oddychaniem. dwonilam do pielęgniarki onkologicznej:kazała iść do ogólnego lekarza. Nie miałam kaszlu ani flegmy.lekarz ogólny osluchal i powiedział ze pluca czyste ale on myśli ze to początek infekcji. Miałam podwyższoną temp-ledwie37.3. dał antybiotyk. przeszło. Choć wciaz przy malymwysilku łatwo się poce i mecze. Wczoraj miałam rutynowa kontrolę u onkologa. Zrobili mi przeswietlenie klatki piersiowej Bo z badań krwi wyszło ze mam jakąś infekcje. reszta wyników była w normie. Na przeswietleniu wyszły zmiany. Wielkości dłoni. Lekarz stwierdził że po RTG nie może powiedzieć co to jest. Do 2tyg mam mieć PET scan a później biopsje. Lekarz nie wyklucza najgorszego Ale póki co nie może potwierdzić ani zaprzeczyć. Jestem w remisji już ponad półtorej roku. martwię się. ..myślicie że to może być coś innego?

kasiula16

12.11.2016 10:37

Odpowiedz

O 09:22, dnia 2016-11-11 kasiula16 napisał(-a):

Witam. Z miesiąc temu pisałam o bólu w klatce piersiowej i problemie z oddychaniem. dwonilam do pielęgniarki onkologicznej:kazała iść do ogólnego lekarza. Nie miałam kaszlu ani flegmy.lekarz ogólny osluchal i powiedział ze pluca czyste ale on myśli ze to początek infekcji. Miałam podwyższoną temp-ledwie37.3. dał antybiotyk. przeszło. Choć wciaz przy malymwysilku łatwo się poce i mecze. Wczoraj miałam rutynowa kontrolę u onkologa. Zrobili mi przeswietlenie klatki piersiowej Bo z badań krwi wyszło ze mam jakąś infekcje. reszta wyników była w normie. Na przeswietleniu wyszły zmiany. Wielkości dłoni. Lekarz stwierdził że po RTG nie może powiedzieć co to jest. Do 2tyg mam mieć PET scan a później biopsje. Lekarz nie wyklucza najgorszego Ale póki co nie może potwierdzić ani zaprzeczyć. Jestem w remisji już ponad półtorej roku. martwię się. ..myślicie że to może być coś innego?

--------------------nikt nic? Martwię się. ...

Dooorota

12.11.2016 11:50

Odpowiedz

Nie martw się. Nawet jeżeli to nawrót. Czasami trzeba się pomeczyc dłużej, ale jest wiele możliwości i skutecznych sposobów leczenia. Głowa do góry :)

Janek

12.11.2016 11:59

Odpowiedz

O 11:37, dnia 2016-11-12 kasiula16 napisał(-a):

--------------------nikt nic? Martwię się. ...

Nie bardzo rozumiem co wielkości dłoni, guzy ? gdzie na płucach w śródpiersiu ? może to pęcherze rozedmowe,przy tym RTG pokazuje nadmierne rozjaśnienie, wiem, że nic nowego nie napisze ale nerwy nam nie pomagają daj znać gdy będzie wynik z PET

kasiula16

12.11.2016 19:41

Odpowiedz

----------------ta zmiana jest takiej wilkosci. Taka jedna wielka masa czegoś. Na wysokości trochę powyżej piersi po lewej stronie niedaleko serca.Dzięki ...dam znać po PET. Mieszkam w Irlandii Północnej. Dosyć szybko tu działają ..mam nadzieję ze w przyszłym tygodniu będę już znać termin PETa

kasiula16

12.11.2016 23:29

Odpowiedz

Witam. Z miesiąc temu pisałam o bólu w klatce piersiowej i problemie z oddychaniem. dwonilam do pielęgniarki onkologicznej:kazała iść do ogólnego lekarza. Nie miałam kaszlu ani flegmy.lekarz ogólny osluchal i powiedział ze pluca czyste ale on myśli ze to początek infekcji. Miałam podwyższoną temp-ledwie37.3. dał antybiotyk. przeszło. Choć wciaz przy malymwysilku łatwo się poce i mecze. Wczoraj miałam rutynowa kontrolę u onkologa. Zrobili mi przeswietlenie klatki piersiowej Bo z badań krwi wyszło ze mam jakąś infekcje. reszta wyników była w normie. Na przeswietleniu wyszły zmiany. Wielkości dłoni. Lekarz stwierdził że po RTG nie może powiedzieć co to jest. Do 2tyg mam mieć PET scan a później biopsje. Lekarz nie wyklucza najgorszego Ale póki co nie może potwierdzić ani zaprzeczyć. Jestem w remisji już ponad półtorej roku. martwię się. ..myślicie że to może być coś innego?-------////////------------jak radziliscie sobie Z mdlosciami?ja do dziś gdy wchodzę do szpitala to mdli mnie...Nie mogę myć rąk mydłem w szpitalu bo później gdy wezmę dłonie do twarzy od razu niedobrze mi...wcześniej przed chemią już wymiotowalam...może ktoś cos?

kasiula16

13.11.2016 12:24

Odpowiedz

O 00:29, dnia 2016-11-13 kasiula16 napisał(-a):

Witam. Z miesiąc temu pisałam o bólu w klatce piersiowej i problemie z oddychaniem. dwonilam do pielęgniarki onkologicznej:kazała iść do ogólnego lekarza. Nie miałam kaszlu ani flegmy.lekarz ogólny osluchal i powiedział ze pluca czyste ale on myśli ze to początek infekcji. Miałam podwyższoną temp-ledwie37.3. dał antybiotyk. przeszło. Choć wciaz przy malymwysilku łatwo się poce i mecze. Wczoraj miałam rutynowa kontrolę u onkologa. Zrobili mi przeswietlenie klatki piersiowej Bo z badań krwi wyszło ze mam jakąś infekcje. reszta wyników była w normie. Na przeswietleniu wyszły zmiany. Wielkości dłoni. Lekarz stwierdził że po RTG nie może powiedzieć co to jest. Do 2tyg mam mieć PET scan a później biopsje. Lekarz nie wyklucza najgorszego Ale póki co nie może potwierdzić ani zaprzeczyć. Jestem w remisji już ponad półtorej roku. martwię się. ..myślicie że to może być coś innego?-------////////------------jak radziliscie sobie Z mdlosciami?ja do dziś gdy wchodzę do szpitala to mdli mnie...Nie mogę myć rąk mydłem w szpitalu bo później gdy wezmę dłonie do twarzy od razu niedobrze mi...wcześniej przed chemią już wymiotowalam...może ktoś cos?

kasiula16

17.11.2016 14:40

Odpowiedz

O 20:41, dnia 2016-11-12 kasiula16 napisał(-a):

----------------ta zmiana jest takiej wilkosci. Taka jedna wielka masa czegoś. Na wysokości trochę powyżej piersi po lewej stronie niedaleko serca.Dzięki ...dam znać po PET. Mieszkam w Irlandii Północnej. Dosyć szybko tu działają ..mam nadzieję ze w przyszłym tygodniu będę już znać termin PETa

-''''''''''''wciąż czekam ma list albo telefon. to czekanie dobija...jeszcze moja mama która nie dawno skończyła leczenie-rąk piersi. miała mamografie i wyszło ze coś znowu tam jest.Teraz martwię się podwójnie. mama będzie mieć rezonans.

kasiula16

18.11.2016 15:18

Odpowiedz

O 12:50, dnia 2016-11-12 Dooorota napisał(-a):

Nie martw się. Nawet jeżeli to nawrót. Czasami trzeba się pomeczyc dłużej, ale jest wiele możliwości i skutecznych sposobów leczenia. Głowa do góry :)

----------------------------------Dzwonili do mnie dziś ze szpitala. W poniedziałek Mam PET scan. Jeszcze troche. Jestem zmęczona, ciężko mi się oddycha... Mam nadzieję ze na wyniki nie będę czekać długo. Pozdrawiamk

fantomasz

18.11.2016 15:29

Odpowiedz

O 16:18, dnia 2016-11-18 kasiula16 napisał(-a):

-Dzwonili do mnie dziś ze szpitala. W poniedziałek Mam PET scan. Jeszcze troche. Jestem zmęczona, ciężko mi się oddycha... Mam nadzieję ze na wyniki nie będę czekać długo. Pozdrawiamk

wytrzymaj i daj znać jak będziesz miała już wyniki

Pozdrawiam

A

kasiula16

19.11.2016 17:54

Odpowiedz

O 16:29, dnia 2016-11-18 fantomasz napisał(-a):

-Dzwonili do mnie dziś ze szpitala. W poniedziałek Mam PET scan. Jeszcze troche. Jestem zmęczona, ciężko mi się oddycha... Mam nadzieję ze na wyniki nie będę czekać długo. Pozdrawiamk

Pozdrawiam

A------------dzieki😊dam znać na pewno. Mam nadzieję, że z końcem tygodnia będę coś wiedzieć do 2tyg to Max. Ale oni widzę że szybko działają. Dziś Mylam naczynia rano ogarnelam kuchnie i włożyłam pranie do pralki. byłam mokra...W nocy się nie poce. Ale w dzień przy wysiłku jakimś to od razu..

Superkonkord

22.11.2016 07:09

Odpowiedz

Poty związane z chłoniakiem pojawiają się głównie w nocy. Problemy z oddychaniem i poty w ciągu dnia mogą pochodzić od serca. Po naszym leczeniu serducho jest mocno zmęczone. Faktem jest że jesli cos tam znowu rosnie, zwlaszcza w okolicach serca czy pluc, moze dawac podobne objawy. Poczekałbym na wynik PET. Pozdrawiam

kasiula16

22.11.2016 14:18

Odpowiedz

O 08:09, dnia 2016-11-22 Superkonkord napisał(-a):

Poty związane z chłoniakiem pojawiają się głównie w nocy. Problemy z oddychaniem i poty w ciągu dnia mogą pochodzić od serca. Po naszym leczeniu serducho jest mocno zmęczone. Faktem jest że jesli cos tam znowu rosnie, zwlaszcza w okolicach serca czy pluc, moze dawac podobne objawy. Poczekałbym na wynik PET. Pozdrawiam

--------------wczoraj miałam PET scan. Mówili 1-2 dni wwyniki. tylko kidey do mnie zadzwoniła. Co do potów to tamtym razem nie miałam potow. MIAŁAM robione scan i EKG serca po skończonym leczeniu i wszystko było super. RTG pokazalo zmiany w okolicach klatki piersiowej a wiec cos tam jest, tylko co??Muszę czekać.czekanie dobija. Jutro mama ma rezonans piersi..A wiec podwójnie czekam na moje i mamy wyniki. Pozdrawiam

kasiula16

23.11.2016 20:32

Odpowiedz

O 20:41, dnia 2016-11-12 kasiula16 napisał(-a):

------------Dzwoniła do mnie pielęgniarka. świece w klatce 4x6cm i na szyi 1cm..W piętkę jadę do Derry do lekarza na konsultacje żeby podjąć decyzję gdzie będzie biopsja. Najlepiej z sszyi bo mniej inwazyjne niż z klatki Ale czy się da to określi lekarz. dam znać jak będę coś wiedzieć w piątek. pozdrawiam

kasiula16

25.11.2016 20:59

Odpowiedz

O 08:09, dnia 2016-11-22 Superkonkord napisał(-a):

Poty związane z chłoniakiem pojawiają się głównie w nocy. Problemy z oddychaniem i poty w ciągu dnia mogą pochodzić od serca. Po naszym leczeniu serducho jest mocno zmęczone. Faktem jest że jesli cos tam znowu rosnie, zwlaszcza w okolicach serca czy pluc, moze dawac podobne objawy. Poczekalnia na wynik PET. Pozdrawiam

--------byłam i chirurga. Wyczuł małe zgrubienie na szyi. W czwartek będzie biopsja pod narkoza. mówił że 100%pewności nie ma czy się uda. Jeśli się nie uda to będzie biopsja z klatki piersiowej. Ale mam nadzieję ze uda się za pierwszym razem

kasiula16

02.12.2016 10:47

Odpowiedz

O 16:29, dnia 2016-11-18 fantomasz napisał(-a):

Pozdrawiam

------wczoraj miałam biopsje. Niestety chirurg nie znalazł powiekszonefo węzła ą nie chciał ryzykować grzebania bo tam za dużo nerwów i żył. A więc czeka mnie jeszcze jedna biopsja z klatki piersiowej. Nie wiem jeszcze kiedy. Wiem tylko że będę ciąć nad obojczykami i wpychac kamerkę i szukać. Pozdrawiam