Ziarnica.pl
← Wróć do działu Czy mam ziarnicę?
Czy mam ziarnicę?

Czy to węzeł chłonny

Autor: Alicja.jar • 22.10.2016 14:36 • 0 odpowiedzi

Alicja.jar

22.10.2016 14:36

Odpowiedz

Witam śledze forum od jakiegoś już czasu więc myślę że osoby doświadczone w temacie pomogą mi... Zacznę od tego że od momentu gdy dowiedziałam się że jestem w ciąży to stałam się panikara...jakoś w lipcu Przechodziłam infekcje która trwała prawie miesiąc dopiero trzeci antybiotyk pomógł ... 3 tygodnie temu wyczułam z dwa centymetry od podstawy szyi między ścięgnami mały guzek ok.1cm wyczuwalny tylko przez skórę raz większy raz mniejszy w zależności od pozycji ciała np.gdy podnosze rękę do góry jest ledwo wyczuwalny, gdy skręce głową mocno w lewo chowa się między ścięgnami i nie idzie go prawie wg wyczuć guzek jest ruchomy i twardy czasami gdy go dotykam i ucieka mi spod palca łobuz to wydaje mi się że czuję delikatne mrowienie w łopatce po prawej stronie ... Poszłam z tym guzkiem do lekarza rodzinnego który sprawę totalnie olal bo nawet go nie dotknął... Na własną rękę zrobiłam więc morfologie crp i ldh wszystko w normie ob nie robiłam ponieważ w stanie błogosławionym robienie go nie ma sensu... Zastanawiam się czy w miejscu koło podstawy szyi między dwoma ścięgnami (prawie koło barku są węzły chłonne czy może to jakaś torbiel lub chrząstka) planuje też wykonać usg węzłów chłonnych szyi w najbliższym czasie na własny rachunek przez ten stres i zachowaniem lekarza nawet przestałam się cieszyć ciąża objawów nie mam żadnych i nie pytam czy mam tą chorobę węzły chłonne na szyi w pachwinach są normalne jeżeli dobrze sprawdzałam to przy kościach obojczykowych i w dolach nie ma nieprawidłowości tzn.nie są powiększone posiadam 3 zwapniale w szyi ... Bardzo będę wdzięczna jeśli wyrazicie swoją opinię w tej kwestii i doradzicie oczywiście ewentualnie jakie badania wykonać :) pozdrawiam i życzę dużo zdrowia i pogody ducha