Ziarnica.pl
← Wróć do działu Ogólne
Ogólne

pobranie węzła we wrocławiu

Autor: on26 • 17.10.2016 17:07 • 4 odpowiedzi

on26

17.10.2016 17:07

Odpowiedz
Cześć, mam 26 lat. Ostatanio wyczyłem u siebie powiekszony węzeł obojczykowy. Jest mały i ruchomy. Mam też powiekszone liczne węzły szyjne, hipoechogenne do 18 mm.
Czy może mi ktoś podpowiedzieć jaką drogę obrać? Chciałbym to ruszyć najszybciej jak sie da.
Czy podczas wizyty u onkologa prywatnie, lekarz może mi dać skierowanie na pobranie wezła do badania hist? Czy musze iść na nfz? Terminy, żeby się dostać do onkologa na nfz sa odlegle niestety :(
Jeśli chciałbym prywatnie pobrac wezeł to gdzie mozna taki zabieg wykonać we wrocławiu i ile mniej wiecej to kosztuje?Lub do jakiego lekarza się udać.
Czy może ktoś opisać drogę jak to wszystko wygląda po kolei?
Z góry bardzo dziękuje.

on26

19.10.2016 16:46

Odpowiedz

O 19:07, dnia 2016-10-17 on26 napisał(-a):

Cześć, mam 26 lat. Ostatanio wyczyłem u siebie powiekszony węzeł obojczykowy. Jest mały i ruchomy. Mam też powiekszone liczne węzły szyjne, hipoechogenne do 18 mm.

Czy może mi ktoś podpowiedzieć jaką drogę obrać? Chciałbym to ruszyć najszybciej jak sie da.

Czy podczas wizyty u onkologa prywatnie, lekarz może mi dać skierowanie na pobranie wezła do badania hist? Czy musze iść na nfz? Terminy, żeby się dostać do onkologa na nfz sa odlegle niestety :(

Jeśli chciałbym prywatnie pobrac wezeł to gdzie mozna taki zabieg wykonać we wrocławiu i ile mniej wiecej to kosztuje?Lub do jakiego lekarza się udać.

Czy może ktoś opisać drogę jak to wszystko wygląda po kolei?

pomoże ktoś?

nowak88lub

19.10.2016 20:29

Odpowiedz

Cześć, nie wiem jak Ci pomóc, ale jeśli masz węzły powiększone to twój lekarz rodzinny powinien zbadać co jest tego przyczyną, wysłać na rtg klatki, morfologię i po ich ocenie skierować do szpitala na pobranie węzłów (jeśli jest powód ku temu). Ja leczyłem się we Wrocławiu, na wizytę w szpitalu czekałem trzy tygodnie od momentu rtg klatki (miałem guza w śródpiersiu), a jak sprawdzą histopatologicznie to wtedy dostajesz zieloną kartę i wszystko szybko leci, jeśli to oczywiście chłoniak. Tak, czy inaczej, lepiej dmuchać na zimne, powodzenia i 3maj się!

On26

20.10.2016 07:06

Odpowiedz

Rodzinny nie chce mi dac na nic skierowania, procz morfologii. Z racji tego, ze morfologia wyszla ok, twierdzi ze nic mi nie jest a wezly zejda same. Wezly mam juz powiekszone drugi miesiac. Niestety wczoraj wyczulem wezel w dole nadobojczykowym. Czy jesli pojde prywatnie do onkologa to moze on wyslac na pobranie wezla?

Janek

20.10.2016 08:04

Odpowiedz

O 09:06, dnia 2016-10-20 On26 napisał(-a):

Rodzinny nie chce mi dac na nic skierowania, procz morfologii. Z racji tego, ze morfologia wyszla ok, twierdzi ze nic mi nie jest a wezly zejda same. Wezly mam juz powiekszone drugi miesiac. Niestety wczoraj wyczulem wezel w dole nadobojczykowym. Czy jesli pojde prywatnie do onkologa to moze on wyslac na pobranie wezla?

Na pewno nie pozostawi Cię bez odpowiedzi co dalej z tym robić.