lenka85
12.10.2016 10:52
W ROZWIDLENIU R.CCA ODCZYNOWY PRZEWLEKŁY W.CHLONNY 26,8 X 9,5mm o częściowo stluszczonej unaczynionej zatoce. Pomiędzy sliniankami po prawej zmiana wezłowa hypoechogenna 16,2 x 6,5mm unaczyniona dodatkowo o stłuszczonej zatoce.W prawej sliniance podrzuchwowej unaczyniony obszar odpowiadajacy połozonemu na skraju okragłemu w.chłonnemu 7.9mm o unaczynionej zatoce.W prawej sliniance przyusznej kilka drobnych węzłów. W pietrze górnym szyi po lewej odczynowy w.chłonny 15,8 x 7,1mm unaczyniony podobnie.Lewa slinianka prawidłowa. Cech kamicy przewodowej nie stwierdzono." Konieczna wizyta u laryngologa w celu dalszej diagnozy. Dodam ze ząbki wszystkie poleczone,w morfologi(robiona miesiac temu) poza ob troszkę podwyzszonym 26 wszystko w normie. Słowa dalsza diagnoza trochę mnie zaniepokoiły. Wyztya z wynikami za tydzien staram się nie myśleć chodź nie daje mi to spokoju pewnie dlatego ze jestem palaczem :-[przychodzą czarne scenarisze do glowy. .Może ktoś miał podobną sytuacje,moze powinnam zrobić jakieś dodatkowe badania by pójść na wizytę bardziej przygotowana i o co pytać lekarza w związku z tymi wezłami? Życzę miłego dnia i duzo zdrówka kazdemu :-D