Ziarnica.pl
← Wróć do działu Czy mam ziarnicę?
Czy mam ziarnicę?

Wezel nad objczykiem

Autor: Alicja1987 • 08.10.2016 09:55 • 1 odpowiedzi

Alicja1987

08.10.2016 09:55

Odpowiedz

Prosze o odpowiedz bede bardzo wdzięczna, poniewaz juz nie daje rady.. Czy powiększony węzeł nadobojczykow ZAWSZE zwiastuje nowotwór? Ide w tyg na tk klatki piersiowej prywatnie- lekarzw nie widzą nic niepokojacego, wiec idę dla swojego świętego spokoju. Lekarze uważają, ze jest idczynowy a ja czytam w necie, ze nadobojczykowe to raczej mało prawdopodobne, ze odczynowe... Czy zdarza sie, ze nadobojczykowy. Powiekszony okazal sie nie nowotworowy? Prosze o jakakolwiek odpowiedz :-(

Magda

08.10.2016 13:06

Odpowiedz

Tak, zdarza się! Też mam malizne nad obojczykiem (5mm) i jednego pod (8mm), nie budzą obecnie niepokoju na usg, ale mnie stresują. Czytam sporo po forach i spotkałam się z niejedną sytuacją, że po prostu był sobie taki wezel. Mam nadzieję, że u nas też po prostu takie są! 😊

Prosze o odpowiedz bede bardzo wdzięczna, poniewaz juz nie daje rady.. Czy powiększony węzeł nadobojczykow ZAWSZE zwiastuje nowotwór? Ide w tyg na tk klatki piersiowej prywatnie- lekarzw nie widzą nic niepokojacego, wiec idę dla swojego świętego spokoju. Lekarze uważają, ze jest idczynowy a ja czytam w necie, ze nadobojczykowe to raczej mało prawdopodobne, ze odczynowe... Czy zdarza sie, ze nadobojczykowy. Powiekszony okazal sie nie nowotworowy? Prosze o jakakolwiek odpowiedz :-(