Ziarnica.pl
← Wróć do działu Czy mam ziarnicę?
Czy mam ziarnicę?

Biobsja

Autor: Zuz • 26.09.2016 20:34 • 6 odpowiedzi

Zuz

26.09.2016 20:34

Odpowiedz

Hej wszystkim. Mam pytanie. Od ponad por roku mam powiekszone wezly na szyi do 1 cm i w dole obojczykowym jeden ponad 2 cm.bylam u zakaznika.z chorb zakznych nic nie wyszlo. Hematolog powiedziala ze jesli tam nic nie wyjdzie to zrobimy biobsje. Z usg wynika ze tylko sa powiekszone bez nieprawidlowosci.ale mam dwa pytania. Czy taka biobsja bardzo boli( cienkoiglowa)? Jestem w 8 tyg ciazy i nie chcialabym sie stresowac za bardzo bólem. I drugie. Poza zz co moze wykryc taka biobsja? Czy jesli np jest jakas choroba autoimmunologiczna albo cos innego to biobsja to wykaże? Przepraszam ze tutaj o tym pisze ale Wy o wezlach raczej wiecie wszystko. Prosze o jakas odpowiedz to dla mnie bardzo wazne. I serdecznie Was wszystkich pozdrawiam;)

Nie wiem nic

27.09.2016 17:04

Odpowiedz

A co go takiego ta "biobsja"?

Zuz

27.09.2016 18:23

Odpowiedz

O 19:04, dnia 2016-09-27 Nie wiem nic napisał(-a):

Ooooo matka jaki analfabeta ze mnie... Przepraszam wszystkich... Biopsja!! ;)

Magda

27.09.2016 18:47

Odpowiedz

Nie miałam biopsji bo pani w ostatniej chwili odstapila od niej ale panie na korytarzu się ze mnie śmiały ze sie boję 😊 Bo to boli jak zwykle uklucie igła jedynie. Więc nie ma się czego bać podobno. Ja miałam próbę wycięcia węzła i to no niestety bolało i będzie dr wycinal w znieczuleniu ogólnym bo tak się nie udało. A do tej pory sobie myślałam że wolałabym wyciąć niż biopsja bo znieczula i po sprawie. A teraz zdecydowanie wolałabym biopsje. Jednak druga sprawa ze biopsja nie za bardzo miarodajna przy chloniakach.

Daj znać jak będziesz znała wyniki! Bo u mnie też na szyi pełno do 1 cm i jeden ale pod obojczykiem na 8mm. Od 4 mc diagnoza stoi w miejscu

O 19:04, dnia 2016-09-27 Nie wiem nic napisał(-a):

Ooooo matka jaki analfabeta ze mnie... Przepraszam wszystkich... Biopsja!! ;)

Zuz

27.09.2016 18:54

Odpowiedz

No mnie chyba nie wytna ze wzgledu na Fasolke w brzuszku. Taka narkoza chyba moglaby zle wplynac na Dzidzie. Zobaczymy...5 pazdziernika mam wizyte u hematologa. Odezwe sie napewno. Dziekuje za odpowiedz:) pozdrawiam

Magda

27.09.2016 20:06

Odpowiedz

Jak są płytko to w znieczuleniu miejscowym wycinaja. U mnie w trakcie się okazało że jest bardzo głęboko. I się nie udało. Ale lekarz u Ciebie zdecyduje, dobrze zrobiona biopsja też wiele wnosi!

Ja już z dwuletnia fasolka w domu, więc mogę wszelkie zabiegi przechodzić 😊

Wszystkiego dobrego dla Was!

No mnie chyba nie wytna ze wzgledu na Fasolke w brzuszku. Taka narkoza chyba moglaby zle wplynac na Dzidzie. Zobaczymy...5 pazdziernika mam wizyte u hematologa. Odezwe sie napewno. Dziekuje za odpowiedz:) pozdrawiam

Zuz

27.09.2016 21:30

Odpowiedz

O 22:06, dnia 2016-09-27 Magda napisał(-a):

Jak są płytko to w znieczuleniu miejscowym wycinaja. U mnie w trakcie się okazało że jest bardzo głęboko. I się nie udało. Ale lekarz u Ciebie zdecyduje, dobrze zrobiona biopsja też wiele wnosi!

Ja już z dwuletnia fasolka w domu, więc mogę wszelkie zabiegi przechodzić 😊

Wszystkiego dobrego dla Was!

A poza chloniakem co taka biopsja czy np wyciecie wezla, moze wykazac?no bo skoro na usg te wezly wygladaja prawidlowo tylko ten jeden jest tak duzy i to w dodatku ten ktory sie chyba nie powieksza od tak sobie...