Ziarnica.pl
← Wróć do działu Ogólne
Ogólne

szanse na przezycie

Autor: pawel1232 • 08.04.2006 20:12 • 4 odpowiedzi

pawel1232

08.04.2006 20:12

Odpowiedz
BLISKA MI OSOBA ZACHOROWALA NA ZIARNICE. MIALA OPERACJE WYCIECIA GUZA, POTEM CHEMIOTERAPIE, CALA MORDEGA TRWALA JAKIES 7 MIESIECY. WYDAWALO SIE, ZE WSZYSTKO JEST JUZ OK, ZE NOWOTWOR ZOSTAL COFNIETY.
NIESTETY OSTATNIO OKAZALO SIE , ZE JEDNAK CALY CZAS CHOROBA ZZERALA JA OD SRODKA.
TERAZ MA IV STOPIEN ZIARNICY, OB 126 ( NORMA TO 12)I CZEKA JA NAJPRAWDOPODOBNIEJ PRZESZCZEP SZPIKU.
I TERAZ MERITUM: W OPISIE 4 STADIUM NAPISALISCIE, ZE ROKOWANIA SA MOCNO NIEPEWNE. TO ZNACZY JAKIE???
50%? 20?
BARDZO NURTUJE MNIE TA KWESTIA I CHCIALBYM POZNAC SZCZERA ODPOWIEDZ BEZ OGRODEK I NIEPOTRZEBNEGO SCIEMNIANIA.
DODAM, ZE CHORA JEST OSOBA MLODA, MA DOPIERO 27 LAT.
BARDZO PROSZE O KONTAKT W TEJ SPRAWIE.
Z GORY DZIEKUJE.

Michał

08.04.2006 20:55

Odpowiedz
Pawle,
jeśli przeczytasz na spokojnie historie opisane na tym portalu - zrozumiesz że jednoznacznej odpowiedzi nikt Ci nie da.
O stanie chorego mało napisałes.. wysokie OB to zawsze czynnik pogarszający rokowanie.
Przy ziarnicy zawsze biała pani z kosą pojawia się gdzieś na horyzoncie.. co dalej to juz kombinacja choroby, leczenia, organizmu pacjenta i interwencji tam z góry.
Szanse są zawsze - na tym portalu spotkasz wielu ludzi w reemisji dopiero po którejś tam kuracji.

Ziarnica to choroba ludzi młodych.. mój brat zmarł przed 30 urodzinami...

TRZYMAJCIE SIĘ.

Zoisyte

10.04.2006 07:54

Odpowiedz
Powiem więcej.
ZZ to choroba ludzi młodych i zdrowych.
Widocznie natura postanowiła ugryźć nas od innej strony :(
W tej chwili znam już z 10 przypadków osób, które czynnie uprawiały sport i nagle dopała je ZZ. Mamy pływaka, pracownika ochrony, zapaśnika...
Dziwne, nie??
I teraz nagle wszyscy musimy na siebie uważać.
A wredni Grim Reaper się cieszy...i czeka...

Asica

10.04.2006 11:19

Odpowiedz

O 09:54, dnia 2006-04-10 Zoisyte napisał(-a):

Mamy pływaka, pracownika ochrony, zapaśnika...

i byłą koszykarke tez

baldi

29.04.2006 23:50

Odpowiedz

wylacz capslock piszac w Internecie.

O 22:12, dnia 2006-04-08 pawel1232 napisał(-a):

I TERAZ MERITUM: W OPISIE 4 STADIUM NAPISALISCIE, ZE ROKOWANIA SA MOCNO NIEPEWNE. TO ZNACZY JAKIE???

to znaczy dokladnie to, co jest tam napisane:

rokowanie bardzo niepewne