Ziarnica.pl
← Wróć do działu Ogólne
Ogólne

orzeczenie o niepełnosprawności

Autor: Anna-szostak16@wp.pl • 25.09.2016 08:09 • 3 odpowiedzi

Anna-szostak16@wp.pl

25.09.2016 08:09

Odpowiedz

Witam,mam pytanie.Jestem 3 lata po zakończeniu leczenia na ZZ.Nie wiedziałam że mogę starać się o przyznanie grupy inwalidzkiej.Czy złożenie takiego wniosku teraz ma sens?Czy raczej jest za póżno?Może ktoś jest w temacie?Chodzi mi o zmianę warunków zatrudnienia.Pozdrawiam!!!

efka

25.09.2016 13:41

Odpowiedz

O 10:09, dnia 2016-09-25 Anna-szostak16@wp.pl napisał(-a):

Witam,mam pytanie.Jestem 3 lata po zakończeniu leczenia na ZZ.Nie wiedziałam że mogę starać się o przyznanie grupy inwalidzkiej.Czy złożenie takiego wniosku teraz ma sens?Czy raczej jest za póżno?Może ktoś jest w temacie?Chodzi mi o zmianę warunków zatrudnienia.Pozdrawiam!!!

ja niepełnosprawność dostałam pod koniec radiotrapii i miałam ją na 3 lata znaczną, jestem troszkę 3 lata po leczeniu i znowu składałam dokumenty, dostałam na kolejne 3 lata niepełnosprawność umiarkowaną.

myślę, że nie jest za późno abyś teraz mogła dostać orzeczenie o niepełnosprawności a przyda się i w pracy i na zniżki na miejską komunikację itp. :D wszystko zależy od obecnego Twojego stanu zdrowia

Oika

25.09.2016 14:50

Odpowiedz

A ja dostalam w polowie leczenia, na rok. Kolezanka podczas leczenia nie dostala w ogole.. to chyba zalezy gdzie :)

Janek

25.09.2016 17:37

Odpowiedz

O 10:09, dnia 2016-09-25 Anna-szostak16@wp.pl

Ja przez 5 lat miałem niepełnosprawność znaczną w lipcu zmieniono mi na umiarkowaną, miałem zniżki na przejazdy oraz dodatek 153 zł z umiarkowaną nie ma zniżek ani dodatku a co mi się należy, nie wiem, mnie dali bezpłatne parkingi ja nie mam nawet starego rowera, a zniżki na przejazdy było dużą pomocą, prosiłem o to ale grochem o ścianę, pozdrawiam