Ziarnica.pl
← Wróć do działu Ogólne
Ogólne

Infekcja po przeszczepie

Autor: oika • 13.09.2016 11:15 • 33 odpowiedzi

Anias

05.11.2016 16:40

Odpowiedz

O 15:43, dnia 2016-11-05 Oika napisał(-a):

Hej. Konsultowałam się u prof T.W. z Wrocławia. Stwierdził że węzły są małe i nie jest pewien tej wznowy, że węzły w jamie brzusznej lubią być odczynowe i łącząc to z mocnym spadkiem żelaza mogę mieć jakieś polipy/krwawienia/ ogólnie zapalenia w jelicie i stąd świecą węzły. Mam powtórzyć peta za 2 tygodnie i jeśli nie będzie progresji, to przyczyną jest co innego niż zz.. Jakaś nadzieja chcąc, nie chcąc zakwitła. Objawów ziarnicy nadal brak, a CRP spadło w ciągu ostatnich 3 tyg z 90 do 44 i póki co regularnie po troszkę spada. We wtorek jeszcze konsultacja u docenta J. w Krakowie. Jestem naiwna że próbuję wierzyć w ten stan zapalny?

Myślę, że jest to trudne do interpretacji dla lekarzy, wiadomo, że dla Ciebie tym bardziej, co to za węzły. Przecież podanie Adcetrisu, czy chemii jest czymś ważnym i trzeba podjąć włąściwą decyzję ( niepodanie kiedy trzeba- źle, a podanie przy braku wznowy- teź żle), stąd ta ostrożność. Nadzieję to Kochana trzeba mieć, że się dobrze ułoży

Oika

05.11.2016 19:37

Odpowiedz

Anias - standardowo, dziękuje za wsparcie :)

Anias

05.11.2016 20:11

Odpowiedz

O 20:37, dnia 2016-11-05 Oika napisał(-a):

Anias - standardowo, dziękuje za wsparcie :)

Właśnie zawiozlam antybiotyk bratu na zatoki i gorączkę, eh chemia zadziałała, trza latwić ośrodek przeszczepowy, a tu schody, jak to w życiu

Oika

05.11.2016 20:44

Odpowiedz

Właśnie zawiozlam antybiotyk bratu na zatoki i gorączkę, eh chemia zadziałała, trza latwić ośrodek przeszczepowy, a tu schody, jak to w życiu

A gdzie sie obecnie leczycie? Super ze zadzialalo, bardzo dobra wiadomosc :)

Anias

05.11.2016 22:02

Odpowiedz

O 21:44, dnia 2016-11-05 Oika napisał(-a):

A gdzie sie obecnie leczycie? Super ze zadzialalo, bardzo dobra wiadomosc :)

Jesteśmy ze Szczecina. Prawdopodobnie pojedziemy do Gliwic, nie chcemy czekać w kolejce, podobno są w Poznaniu. U nas nie ma wcale ośrodka przeszczepowego

madziarkas

06.11.2016 11:25

Odpowiedz

Hej. Konsultowałam się u prof T.W. z Wrocławia. Stwierdził że węzły są małe i nie jest pewien tej wznowy, że węzły w jamie brzusznej lubią być odczynowe i łącząc to z mocnym spadkiem żelaza mogę mieć jakieś polipy/krwawienia/ ogólnie zapalenia w jelicie i stąd świecą węzły. Mam powtórzyć peta za 2 tygodnie i jeśli nie będzie progresji, to przyczyną jest co innego niż zz.. Jakaś nadzieja chcąc, nie chcąc zakwitła. Objawów ziarnicy nadal brak, a CRP spadło w ciągu ostatnich 3 tyg z 90 do 44 i póki co regularnie po troszkę spada. We wtorek jeszcze konsultacja u docenta J. w Krakowie. Jestem naiwna że próbuję wierzyć w ten stan zapalny?

Oika leczyłam się u docenta J. w Krakowie - specyficzne podejście do pacjenta ale bardzo dokładny i nie zamieniłabym na innego!

Oika

07.11.2016 12:31

Odpowiedz

Oika leczyłam się u docenta J. w Krakowie - specyficzne podejście do pacjenta ale bardzo dokładny i nie zamieniłabym na innego!

Hej, to narazie tylko konsultacja. Jeśli okaże się że mam jednak wznowe, leczenie będzie w Warszawie, już załatwione.

Dzisiaj CRP 92 znowu urosło, biegunki codziennie, żelazo dalej spada, mojego lekarza nie ma jeszcze 2 dni - głowa mi wysiada od martwienia się..

waluszka

23.11.2016 22:46

Odpowiedz

Oika cześć, co u ciebie?

Oika

24.11.2016 19:01

Odpowiedz

O 23:46, dnia 2016-11-23 waluszka napisał(-a):

Oika cześć, co u ciebie?

Hej Waluszko. Po konsultacji u docenta w Krakowie wyszło tak, że będę się jednak dalej leczyć u niego. Na drugą wizytę zawiozłam wszystkie szkiełka i czekam na telefon z terminem pierwszego Adcetrisu. Przewidywany jest rok brania ( o ile będzie odpowiedź i nie wystąpią komplikacje).

Generalnie czy mam wznowę - dalej na 100% nie wiadomo. Docent nie chce mi robić teraz kolejnego peta, zrobi go po 2 lub 3 podaniu i wtedy złoży wszystko do kupy i stwierdzi czy wznowa była czy nie. Jeśli była - za około rok mam allo od brata, jeśli nie - na adcetrisie kończymy jebajkę z ziarnicą.

Objawów ogólnych dalej nie ma, a chodzę z tą nie-wznową od końca sierpnia. Boję się allo :(

waluszka

25.11.2016 13:00

Odpowiedz

Hej Waluszko. Po konsultacji u docenta w Krakowie wyszło tak, że będę się jednak dalej leczyć u niego. Na drugą wizytę zawiozłam wszystkie szkiełka i czekam na telefon z terminem pierwszego Adcetrisu. Przewidywany jest rok brania ( o ile będzie odpowiedź i nie wystąpią komplikacje).

Generalnie czy mam wznowę - dalej na 100% nie wiadomo. Docent nie chce mi robić teraz kolejnego peta, zrobi go po 2 lub 3 podaniu i wtedy złoży wszystko do kupy i stwierdzi czy wznowa była czy nie. Jeśli była - za około rok mam allo od brata, jeśli nie - na adcetrisie kończymy jebajkę z ziarnicą.

Objawów ogólnych dalej nie ma, a chodzę z tą nie-wznową od końca sierpnia. Boję się allo :(

Tyle już przeszłaś. Jesteś silną. Trzymam kciuki by potwierdziła się nie-wznowa i obeszło się bez allo.

Oika

29.12.2016 11:04

Odpowiedz

Hej, jestem po pierwszym podaniu Adcetrisu. Myślę, że wznowa jednak była, bo teraz od razu CRP spadło ze 110 do 38 a cała morfologia wróciła do normy :) Szczęście w nieszczęściu, że lek działa, chociaż samopoczucie było sporym zaskoczeniem! Po żadnej chemii nie czułam się tak źle, po 5 dniach zebrałam się do kupy i teraz jest ok :) Następnym razem mam brentuximab +BDG i tak 2 razy, a później do końca sam adcetris. Trzymajcie kciuki!

Oika

29.12.2016 11:08

Odpowiedz

ale pieprzę.. brentuximab + bendamustyna , to sobie chciałam dowalić :)

waluszka

29.12.2016 13:14

Odpowiedz

O 12:04, dnia 2016-12-29 Oika napisał(-a):

Hej, jestem po pierwszym podaniu Adcetrisu. Myślę, że wznowa jednak była, bo teraz od razu CRP spadło ze 110 do 38 a cała morfologia wróciła do normy :) Szczęście w nieszczęściu, że lek działa, chociaż samopoczucie było sporym zaskoczeniem! Po żadnej chemii nie czułam się tak źle, po 5 dniach zebrałam się do kupy i teraz jest ok :) Następnym razem mam brentuximab +BDG i tak 2 razy, a później do końca sam adcetris. Trzymajcie kciuki!

Trzymam bardzo mocno. Nie poddawaj się.

leszek

29.12.2016 16:47

Odpowiedz

powodzenia 3mam paluszki