Ziarnica.pl
← Wróć do działu Ogólne
Ogólne

Obfite pocenie się

Autor: broda • 12.09.2016 18:43 • 11 odpowiedzi

broda

12.09.2016 18:43

Odpowiedz
Witajcie.
Jestem 18 msc w remisji. I ostatnio zauważyłem że zacząłem się znacznie bardziej pocić. Pocę się nawet siedząc teraz przy komputerze.
Byłem w czwartek na badaniach : tomografia krew (morfologia ok) i badanie fizykalne. Lekarz jakoś za szczególnie nie zwrócił na to uwagi. Dała skierowanie na rezonans i profil hormonalny żeby wykluczyć zapalnie przysadki ( takie powikłanie po adcertisie)
Myślicię że jest powód do zmartwienia ?

Janek

13.09.2016 11:47

Odpowiedz

O 20:43, dnia 2016-09-12 Broda napisał(-a):

Witajcie.

Jestem 18 msc w remisji. I ostatnio zauważyłem że zacząłem się znacznie bardziej pocić. Pocę się nawet siedząc teraz przy komputerze.

Byłem w czwartek na badaniach : tomografia krew (morfologia ok) i badanie fizykalne. Lekarz jakoś za szczególnie nie zwrócił na to uwagi. Dała skierowanie na rezonans i profil hormonalny żeby wykluczyć zapalnie przysadki ( takie powikłanie po adcertisie)

Myślicię że jest powód do zmartwienia ?

Myślę, ze to pogoda daje nam popalić mam takie same poty siedzę i leje się ze mnie, nie mówiąc jakbym wyszedł na jkiś spacerek, choć tez mnie trochę martwi dziś odebrałem wyniki morfologia ok. ale OB 50 mm nadzieję, ze to zwyrodnienia kręgosłupa i kręgów dają takie OB jutro idę do rodzinnego to zobaczę co powie. Może kto z czytających ma info na temat OB w sprawach zwyrodnieniowych.

Anias

13.09.2016 17:24

Odpowiedz

Zwyrodnienie nie daje OB, ale ten parametr zachowuje się powolnie (chodzi o ego spadek, normalizację ), po zapaleniach/infekcjach nawet do 3 miesięcy się normalizuje. Trzeba być ostrożnym i sprawdzić OB za jakiś czas czy ma tendencję spadkową, czy utrzymuje się czy rośnie. A jak tam objawy, są jakieś?

Janek

13.09.2016 18:49

Odpowiedz

O 19:24, dnia 2016-09-13 Anias napisał(-a):

Zwyrodnienie nie daje OB, ale ten parametr zachowuje się powolnie (chodzi o ego spadek, normalizację ), po zapaleniach/infekcjach nawet do 3 miesięcy się normalizuje. Trzeba być ostrożnym i sprawdzić OB za jakiś czas czy ma tendencję spadkową, czy utrzymuje się czy rośnie. A jak tam objawy, są jakieś?

No własnie z tych, które by wskazywały na coś niepokojącego a dotyczących ZZ nie ma, o TK nie ma mowy bo moje wizyty kontrolne polegają na tym, że sam bez skierowania robię USG jamy brzusznej, morfologię, wizyta trwa 2-3min.z pytaniem czy coś dolega, ostatnio powiedziałem że tak boli mnie kręgosłup kolano nie bardzo mogę chodzić nie było reakcji, było wyznaczenie terminu za 17 m-cy kontrola i do widzenia, może dlatego mnie tak traktują, ze z ziarnicą mam do czynienia prawie 32 lata, może to za długo, ale już kiedyś powiedziałem nie odpuszcze gadowi nic z setki, pozdrawiam

Janek

13.09.2016 18:54

Odpowiedz

Kochani, może kto z Was wie czy można zrobić badania TK prywatnie, bez skierowania gdzieś w Małopolsce lub blisko Katowic

waluszka

14.09.2016 16:05

Odpowiedz

O 20:54, dnia 2016-09-13 Janek napisał(-a):

Kochani, może kto z Was wie czy można zrobić badania TK prywatnie, bez skierowania gdzieś w Małopolsce lub blisko Katowic

Janek, obawiam się, że bez skierowania nie zrobią tomografii. Lekarz pierwszego kontaktu takie skierowanie powinien wydać, zwłaszcza osobie z takim stażem zz :)

Janek

14.09.2016 17:16

Odpowiedz

Janek, obawiam się, że bez skierowania nie zrobią tomografii. Lekarz pierwszego kontaktu takie skierowanie powinien wydać, zwłaszcza osobie z takim stażem zz :)

Byłem dziś u rodzinnego dał skierowanie na prześwietlenie klatki piersiowej, przynajmniej tyle.

Anias

14.09.2016 17:45

Odpowiedz

O 18:05, dnia 2016-09-14 waluszka napisał(-a):

O 20:54, dnia 2016-09-13 Janek napisał(-a):

Według mojej wiedzy czas kiedy rodzinni wystawiali skierowania na TK minął, obecnie moga to robić specjalisci

waluszka

04.10.2016 16:28

Odpowiedz

O 19:16, dnia 2016-09-14 Janek napisał(-a):

Byłem dziś u rodzinnego dał skierowanie na prześwietlenie klatki piersiowej, przynajmniej tyle.

Janek witam, jak u ciebie wyszło prześwietlenie klaty? Mam nadzieje, że oki-toki :)

Janek

04.10.2016 17:23

Odpowiedz

O 18:28, dnia 2016-10-04 waluszka napisał(-a):

O 19:16, dnia 2016-09-14 Janek napisał(-a):

Janek witam, jak u ciebie wyszło prześwietlenie klaty? Mam nadzieje, że oki-toki :)

Pola płucne bez zmian, wnęki naczyniowe nieco poszerzone, cytuję z pamięci, rodzinny powiedział, że ok.OB z 50 spadło do 4 morfologia w normie tydzień temu rozpoczął się 6-ty rok w remisji i tak do setki, pozdrawiam

waluszka

04.10.2016 17:49

Odpowiedz

Pola płucne bez zmian, wnęki naczyniowe nieco poszerzone, cytuję z pamięci, rodzinny powiedział, że ok.OB z 50 spadło do 4 morfologia w normie tydzień temu rozpoczął się 6-ty rok w remisji i tak do setki, pozdrawiam

Do setki ani dnia mniej. Tak trzymaj się.

RcNwZLsQM8Aj

10.10.2016 04:20

Odpowiedz

Good points all around. Truly appiecrated.