Ziarnica.pl
← Wróć do działu Chemioterapia
Chemioterapia

PET

Autor: Angelika • 05.09.2016 17:12 • 7 odpowiedzi

Angelika

05.09.2016 17:12

Odpowiedz
Odebrałam dzisiaj wynik pet po 2 cyklu ABVD.
Wniosek na końcu to :
Całkowita odpowiedz metaboliczna :))))
Jednak u opisanym układzie kostnym jest jedno zdanie, które mnie niepokoi i nie wiem o co chodzi...
"Rozlany , zwiększony wychwyt w układzie kostnym na tle pobudzenia metabolicznego szpiku po chemioterapii, bez zmian ogniskowych.
O co chodzi?

Gizmo

05.09.2016 18:27

Odpowiedz

ja też miałam taki opis przez wszystkie PETy w ciągu chemii i 2 miesiące po:) nic złego się nie działo - mi lekarz wyjaśnił, że PET powinno się robić miesiąc po chemii a jeśli robi się miedzy podaniami więc wiadomo, że ten odstęp nie jest zachowany i takie wzmianki się mogą pojawiać..Zresztą gdyby cokolwiek było niepokojącego lekarz opisujący nie napisałby Ci takich wniosków:) gratulacje!!! i wytrwałości w dalszej walce...a właściwie w dokończeniu leczenia.

angelika

05.09.2016 20:46

Odpowiedz

Gizmo dziekuje za odp :) musze dac rade bo mam miec 8 cykli a koncze 3...

rodzynka

06.09.2016 20:04

Odpowiedz

Ogromne gratulacje! A z resztą chemii - na pewno dasz radę. Pomyśl, że to jest konieczne, aby wytępić gada do końca. Trzymam kciuki!

angelika

07.09.2016 08:08

Odpowiedz

Dziękuję :) Bardzo sie balam tych wynikow bo na szyi czuje jeszcze kulke mala. Ale jak to przeczytalam polecialy mi łzy :)

Janek

07.09.2016 12:13

Odpowiedz

O 10:08, dnia 2016-09-07 angelika napisał(-a):

Dziękuję :) Bardzo sie balam tych wynikow bo na szyi czuje jeszcze kulke mala. Ale jak to przeczytalam polecialy mi łzy :)

Jak miło takie wiadomości czytać, kulkami się nie przejmuj znikną nawet nie zauważysz, nawet gdyby dostały, nie będą groźne, pozdrawiam głowa do góry, jest dobrze.

Angelika

07.09.2016 12:46

Odpowiedz
A mam do Was jeszcze takie pytanko.
Czy podczas chemii robiły Wam sie na skorze takie brązowe plamki?
Ja mam na palcach od stop i pomiedzy piersiami. Przed leczeniem nie mialam problemów ze skóra.
Narazie moj lekarz jest na urlopie. Za dwa tyg bede sie go pytać co to i czy mozna to czyms smarowac...

Janek

07.09.2016 18:41

Odpowiedz

O 14:46, dnia 2016-09-07 Angelika napisał(-a):

A mam do Was jeszcze takie pytanko.

Czy podczas chemii robiły Wam sie na skorze takie brązowe plamki?

Ja mam na palcach od stop i pomiedzy piersiami. Przed leczeniem nie mialam problemów ze skóra.

Narazie moj lekarz jest na urlopie. Za dwa tyg bede sie go pytać co to i czy mozna to czyms smarowac...

Tak, ja zauważyłem to po leczeniu, dużo takich plamek okrągłych po ciele to nie znikło, mimo że za 20 dni będzie 5 lat od zakończenia leczenia.