Ziarnica.pl
← Wróć do działu Ogólne
Ogólne

Ania ma już swoje komóreczki:)

Autor: Bartek • 05.04.2006 18:21 • 1 odpowiedzi

Bartek

05.04.2006 18:21

Odpowiedz

Cześć Wam-jak widać Ania przetrwała dzień "0" i to nawet nieźle - zyskała dodatkowo 3 woreczki płynów...tym razem tych swoich:)Ogólnie czuje się słabo,ale do przodu:)teraz tylko czekać czekać czekać ... na wzrost:)Mam pytanie-jak ona może teraz się czuć-pewnie będzie gorzej...?W którym dniu można spodziewać się jakiś znaków,że juz będzie tylko lepiej?tzn. pojawienia się tych białych...:)?Pozdrawiam i prosze nadal o kciukasy:)!

Ewa

07.04.2006 16:32

Odpowiedz

O 20:21, dnia 2006-04-05 Bartek napisał(-a):

Mam pytanie-jak ona może teraz się czuć-pewnie będzie gorzej...?W którym dniu można spodziewać się jakiś znaków,że juz będzie tylko lepiej?tzn. pojawienia się tych białych...:)?Pozdrawiam i prosze nadal o kciukasy:)!

Hej, u mojej Kasi pierwsze białe pojawiły się 9 dnia po przeszczepie i lekarze mówili, że to bardzo szybko. Zwykle trwa to ok. 14 dni. Teraz napewno czekają Anię cięższe dni, ale wszystko da się przetrzymać, tylko koniecznie niech płucze jamę ustną nystatyną i smaruje solcoserylem (dentystyczna pasta przylegająca, świetna na nadżerki i bardzo szybko goi ranki). Acha i jeszcze jedno , lepiej w tym czasie nie myć ząbków, bo wtedy łatwo uszkodzić już i tak zniszczony nabłonek. Najlepsze jedzonko to kisiele i kaszka ryżowa na wodzie Bobo Vita. Pozdrówka! Trzymajcie się!