Zozol
02.08.2016 18:24
Witam. Postanowilam napisac na tym forum bo juz nie mam sily... Jakies pare miesiecy temu zaczelam chudnac schudlam 8 kg oczywiscie bez diety... Od dluzszego czasu wyczuwałam cos za obojczykiem... Miewalam dziwne klujace bóle w pachwinach pod pachami i wlasnie za tym obojczykiem.w miedzyczasie trafilam do neurologa z podejrzeniem zespolu hornera opadniecie powieki i zwężenie zrenicy ) w lewym oku.neurologicznie jest wszystko ok. Rtg pluc tez jest ok. Natomiast opis usg wezlow chlonnych brzmi tak; w lewej okolicy karkowej kilka zwloknialych wezlow do 6-7 mm dlugosci.w podzialach obu tetnic szyjnych wspolnych pojedyncze, odcxynowo zaznaczone węzły chlonne najwiekszy do 10mm.poza tym po stronie lewej w dolnym segmencie szyi widoczny pojedynczy reaktywnie powiekszony wezel chlonny o dlugosci 22mm. Morfologia krwi ob 2 crp 1 neutrofile procentowo mam na granicy normy bo 67 % a norma jest do 70. Limfocyty 30% i od dawna mialam maloplytkowosc i doslowbie w miesiac urosly mi plytki z 111tys do 135 tys. Do tej pory caly czas spadaly. Gdzir powinnam sie zglosic z tym wezlem.neurolog kazal mi isc do rodzinnego ...ale ja sie bardzo martwie.bo z dnia na dzien jestem coraz slabsza mam bole w kosciach bole barkow bole w klotce piersiowej..czasami zdarza sie krwioplucie. Mialam robione tez rtg szczytow pluc i nic nie wykazalo. Czy zdazylo sie komus z Was zeby powiekszony wezel chlonny wywolal objawy neurologiczne jakim jest zespol hornera.? Bardzo sie martwie bo wiem ze zespol hornera wystepuje tez w raku szczytu pluca. Pulmonolog mowil ze owszem wystepuje ale jjuz byloby cos widac na rtg po czym odeslal mnie do psychiatry i nawet mnie nie osluchal:(prosze o jakas odpowiedz. Wiem ze nikt mnie nie zdiagnozuje ale moze jakies podpowiedzi gdzie moglabym szukac przyczyny powiekszenia akurat tych wezlow.