Ziarnica.pl
← Wróć do działu Ogólne
Ogólne

proszę o pomoc w interpretacji wyniku

Autor: Ania • 28.07.2016 15:24 • 4 odpowiedzi

Ania

28.07.2016 15:24

Odpowiedz
Witam od 2 miesiec jestem pod opieka onkologa z powodu pojawiajacych sie nowych powiekszonych wezlow chlonnych. Z szyjnego mialam robina biopsje iglowa ktora wykazala elementy morfotyczne pobudzonego wezla jednak w opisie byla informacja ze nie mozna jednoznacznie wykluczyc komórek hrs. Nastepnie kolejendwa tygodnie i pojawil sie wezel nad obojczykiem ktory chirufg wyciął do badania histopatologicznego. Dzisiaj odebralam wynik i sieucieszylam jednak onkolog l
powiedzial zemusi jeszcze skonsultowacgo z hematologiem ktory bedzie dopiero 16 sierpnia. Prosze zatem o porade co oznacza wynik
przewleklezapaleniewezla chlonnego-to jak rozumiem dobra dla mnie wiadomosc jednk do opisu dołączono zapis:
CD20 DODATNI
CD3 DOdatni
bcl-2dodatni
bcl-6 ujemny
KI67 dodatnie w około 2%
Prosze o udzielenie porady czy te wyniki sa niepokojace?

leszek

28.07.2016 16:17

Odpowiedz

Cześć,tam wkleiłem cały opis ,pozdrawiam http://www.ziarnica.pl/index.php?tekst=forum&idforum=1&akcja=showthread&num=58829&fraza=frubelek

Ania

28.07.2016 17:10

Odpowiedz

Witam bardzo dziękuje za odzew na moje pytanie jednakze dla mnie te artykuly sa bardzo zawile i ciezko mi odnalezc w nich odpowiedz na moje pytanie. Artykul jest bardzo specjalistyczny

leszek

29.07.2016 17:33

Odpowiedz

opis tego wyniku jest ciężki do jednoznacznego zinterpretowania ,dobrze i dokładnie robi onkolog czekając na konsultację z hematologiem (burza mózgów jak najbardziej wskazana)więc poczekaj cierpliwie.

Ania

29.07.2016 20:44

Odpowiedz
Dziękuje za odpowiedz

będzie ciezko spokojnie wyczekiwac ale chyba nic innego mi nie pozostaje. Ciężka sprawa z tymi hematologicznymi sprawami niby cos jest ciezko jednoznacznie okreslic.