Ziarnica.pl
← Wróć do działu Ogólne
Ogólne

Skutki leczenia

Autor: Karolina • 09.07.2016 17:38 • 9 odpowiedzi

Karolina

09.07.2016 17:38

Odpowiedz

Hej. Jestem dwa lata po abvd i 1,5 po radio. Ostatnio wyniki robiłam 4 miesiące temu i wszystko było ok. Od kilku tygodniu bardzo często zdaza mi się krwawienie z nosa. Czy może to mieć związek z przebytym leczeniem? Następna wizytę mam w październiku, nie wiem czy ja przyspieszać czy przeczekać, ale te krwawienia stają się uciążliwe, moze ktoś spotkał się z czymś takim?

Zyrafa10

09.07.2016 19:15

Odpowiedz

O 19:38, dnia 2016-07-09 Karolina napisał(-a):

Hej. Jestem dwa lata po abvd i 1,5 po radio. Ostatnio wyniki robiłam 4 miesiące temu i wszystko było ok. Od kilku tygodniu bardzo często zdaza mi się krwawienie z nosa. Czy może to mieć związek z przebytym leczeniem? Następna wizytę mam w październiku, nie wiem czy ja przyspieszać czy przeczekać, ale te krwawienia stają się uciążliwe, moze ktoś spotkał się z czymś takim?

Ja jestem tak samo w czasie po leczeniu. Wizytę mam dopiero za rok w czerwcu !A co do krwawienia spróbuj brać rutinoskorbin, może sprawdź podstawowe wyniki krwi

Karolina

09.07.2016 20:03

Odpowiedz

O matko to strasznie długo!! Zapomniałam dodać że boli mnie przy tych krwotokach glowa

Janek

10.07.2016 11:28

Odpowiedz

O 22:03, dnia 2016-07-09 Karolina napisał(-a):

O matko to strasznie długo!! Zapomniałam dodać że boli mnie przy tych krwotokach glowa

Co na to rodzinny ? tego nie należy lekceważyć, pozdrawiam

Karolina

11.07.2016 11:20

Odpowiedz

Od momentu zachorowania na zz najchętniej nawet z biegunka odsyłałaby mnie do CO. Może pojadę dzisiaj po pracy na dyżur, bo doszło do tego kołatanie serca i strasznie dusi mnie kaszel

Janek

11.07.2016 11:52

Odpowiedz

O 13:20, dnia 2016-07-11 Karolina napisał(-a):

Od momentu zachorowania na zz najchętniej nawet z biegunka odsyłałaby mnie do CO. Może pojadę dzisiaj po pracy na dyżur, bo doszło do tego kołatanie serca i strasznie dusi mnie kaszel

Karolina proponuję do rodzinnego zrobić EKG bo to może być moim zadaniem migotanie przedsionków to draństwo ma takie objawy kołatanie, duszności ciężko po schodach wyjść, badanie pokaże nie czekaj bo może się to pogłębiać a tak nawiasem badał Cie kiedyś kardiolog ?

Nuria

11.07.2016 17:22

Odpowiedz
O matko, jak doszło kołatanie i duszność to nawet się nie zastanawiaj tylko leć na sor. Nawet jeśli to fałszywy alarm to zrobią Ci badania i wypuszczą do domu.

Btw. zmień rodzinnego nie masz co się męczyć. Jak jesteś w remisji to masz być traktowana jak zdrowy człowiek tylko, że z przebytą chorobą i tyle. Te objawy rzeczywiście mogą mieć związek z leczeniem ale raczej jako długofalowe skutki uboczne.

Janek

11.07.2016 18:11

Odpowiedz

O 19:22, dnia 2016-07-11 Nuria napisał(-a):

Bez paniki, Karolina praca poczeka zdrowie jest najważniejsze ja akurat migotania łapnąłem przed ostatnią chemią, daj znać jak wyszły badania, pozdrawiam

Karolina

13.07.2016 15:55

Odpowiedz
Lekarka kazała mi mierzyć przez kilka dni 3 razy dziennie ciśnienie, wrócić do niej z karteczką i wtedy wyśle mnie na EKG i morfologię. Jak na razie stwierdziła tylko, że na anemię to ja jej nie wyglądam więc będzie szukać dalej, ale po wykonaniu zalecenia nr jeden ;) dziękuję wam za podpowiedzi, dam znać jak będę znać konkrety, może kiedyś komuś przyda się to na tym forum. pozdrowionka dla wszystkich!

ps czy jest tu ktoś kto miał nieprzyjemność spotkania się z rakiem płuc? może ktoś w rodzinie chorował i mógłby mi odpowiedzieć na kilka pytań?

Pomocna

14.07.2016 21:19

Odpowiedz

O 17:55, dnia 2016-07-13 Karolina napisał(-a):

ps czy jest tu ktoś kto miał nieprzyjemność spotkania się z rakiem płuc? może ktoś w rodzinie chorował i mógłby mi odpowiedzieć na kilka pytań?

W mojej rodzinie miałam przypadek nowotworu płuc, niemniej nie jestem mocno zagłębiona w tym temacie, ale może będę umiała odpowiedzieć. :)