BGD jest bardzo spoko. U mnie dopiero po 2gim kursie trzeba było podać czynniki wzrostu. Nie zrobiła mi też jakiegoś misz maszu w morfologii w przeciwieństwie do innych chemii.
Wielkie dzieki dla Ciebie, Twoja opinia nastawila mnie super pozytywnie do leczenia tym schematem i doslownie weszlo jak woda. Po wlewie w czwartek i piatek cale dnie spedzalem na miescie poza klinika. W niedziele z buta zrobilem ponad 25km po Gliwicach i zjadlem na miescie 2 obiady (dobra kasza nasza w poludnie z Agatka a wieczorem z kumplem hamburgery w Zdrowa Krowa :)
Przyjazna pani dr na obchodzie spytala kolege z sali jak sie czuje po 2 dniu BEP, gdy odpowiedzial ze rewelacja od razu zmarkotniala i zapowiedziala ze sie bedzie czolgal po 4.... A my na przekor w 4 dniu obeszlismy Gliwice wzdluz i wszerz a Kamil zjadl w sumie 2 zestawy hamburgerow z podwojnym miechem :) Generalnie przechadzajac sie wieczorem po rynku w Gliwicach z opaskami szpitalnymi na rekach i wenflonami w przedramionach stwierdzilismy, ze przypomina to troche wakacje i nie moglismy sie nadziwic jak lekarz moze tak dolowac na zapas.
ICE niektorzy przechodza ponoc bez szwanku, mnie polozylo dokumentnie od pierwszych minut wlewu na kilka dni, teraz moj lekarz az sie smial jak mu opowiadalem ile laze po miescie i jakie ilosci zarcia pochlaniam. Dzisaj w firmie ludziska pytali gdzie bylem na urlopie, ze tak promienieje :)
Moj naciek na mostku od piatku do poniedzialku zmalal z rozmiarow 8x3 przy SUV kolo 20 do ledwo wyczuwalnego nalotu na kosci a jeszcze sie pierwszy cykl nie skonczyl bo w czwartek jeszcze jedna kroplowka w pobycie dziennym. Pomyslec, ze jakis zachodni koncern zablokowal Bendamustyne na tyle lat i trzeba bylo przeprowadzac nowe testy kliniczne, zeby to przywrocic w nowym schemacie. Duza w tym zasluga naszych naukowcow z Polskiej Grupy Badawczej Chloniakow.
Prof. Wojnar bardzo sie zdziwil jak zaczal zdanie, ze poda mi nowy schemat a ja dokonczylem BGD :) spytal skad o tym wiem bo jeszcze nie publikowal wynikow badan ktore prowadzil w Gliwicach, poweidzialem ze chory musi czasem wiedziec wiecej niz niejeden lekarz. Dzieki Nuria raz jeszcze :)