Ziarnica.pl
← Wróć do działu Ogólne
Ogólne

niepokój

Autor: sałatka • 22.05.2016 11:33 • 1 odpowiedzi

sałatka

22.05.2016 11:33

Odpowiedz
Cześć,

Z góry przepraszam jeśli mój post wyda się Wam kolejnym z cyklu panikujących hipochondryków ale jestem zaniepokojona, a naczytałam się dzisiaj już tyle artykułów, że uznałam że lepiej zasięgnąć informacji u źródła. Mam 26 lat a już z 3 lata mam powiększony węzeł chłonny na szyi ale nigdy nie przejmowałam się tym, jakieś 2 lata temu robiłam badania krwi i wyszło mi OB trochę ponad normę ale też się tym nie przejęłam. Ale to co mi się dzisiaj przytrafiło mocno mnie zaniepokoiło. Chyba każdemu od czasu do czasu zdarzy się wypić okazjonalnie troszkę alkoholu i ja tak też robiłam wczoraj nie była to ogromna ilość ale wracając do domu dostałam takiego silnego bólu szyi, prawego obojczyku i barku, że byłam bliska płaczu z bólu, był potworny! rozrywający, miałam wrażenie jakby moja szyja była cała spuchnięta (owszem zauważyłam wcześniej że po alkoholu zdarzało mi się ze bolały mnie jakby stawy, kości, mięśnie? ale to chyba normalne... chociaż ja tak mam nawet po niewielkiej ilości - dlatego raczej unikam alkoholu, no ale ból nigdy nie miał takie stopnia!) wzięłam mocną tabletkę i po godzinie troszeczkę mi przeszło dotrwałam do rana jakoś, a teraz czuję jakby obojczyk był podpuchnięty bo są na nim takie większe zgrubienia... (z kolei ten powiększony węzeł koło szyi to taka kulka raczej) no i wujek google na mój wpis o bólu po alkoholu wskazał mi to jako jeden z objawów ziarnicy. Jutro chcę udać się do rodzinnego po skierowanie na badania tak dla świętego spokoju bo dawno nie robiłam ale mam pytanie do Was jak są faktyczne, z życia objawy ziarnicy? jakie Wy mieliście? na internecie są same ogólniki więc stąd moje pytanie ponieważ może to co mi się przytrafiło to po prostu przypadek i w cale nie jest to żaden z objawów. Będę wdzięczna za waszą pomoc i z góry przepraszam jeśli uznacie że to bzdura.

tkos90

22.05.2016 11:50

Odpowiedz

prawdopodobnie to nic takiego, jednak proponuję udać się do lekarza specjalisty. ja poszedłem do lekarza tylko dlatego, że po wypiciu alkoholu zaczęła mnie bolej szyja (gdzie mialem opuchniety wezel chlonny, ktory wczsniej zignorowałem). po diagnostyce wyszła właśnie ziarnica. możliwe, że po prostu jestes troche przeziębiona, alkohol pewnie nie pomaga w takich sytuacjach :) dla spokoju ducha, proponuję wizyte u lekarza.