Marta91 właśnie o to mi chodziło bo wiem, że jedynie hispat moze dać odpowiedź. Ale interesuje mnie wlasnie opis CT. Czy poza podanymi wymiarami, które się powiększaly miałaś jeszcze cos w opisie? Np. Obecność jakiś zmian w grasicy?guzkow? Ognisk? Mój onkolog twierdzi że byłoby to napisane a ja po zagłębieniu tematu lit. zaczęłam w to watpic:-)
Więc na początku na Tk miałam wymiar zmiany i napisane,ze to najprawdopodobniej przetrwała grasica, jednak moja pani onkolog, żeby mieć 100% pewności co do charakteru tej zmiany wysłała mnie na Peta, a on nie dość , że stwierdził prawie dwukrotne powiększenie guza , to jeszcze owy guzek zaświecił. Nie było jakiegoś opisu który by mówil czy to zmiana nowotworowa, oprócz czegoś takiego jak guz lity chyba raz.Po tym pecie onkolog wysłała mnie do torakochirurga który stwierdził , ze tutaj trzeba w całości zmianę wyciąć, żeby zobaczyć co tam siedzi , bo nie ma innej możliwości. Zrobiłam tak jak mówił , no i wyszedł grasiczak . Do tej pory jak o tym pisze to emocje są spore. Ale to się rzadko zdarza raczej, wiec bym nie panikowała. Ale też obserwowała, czy np za 3 miesiące ta grasica się nie zwiększyła.Wcześniej na zadnym badaniu grasica nie była oczywiście opisywana?Pojawiła się teraz?