Ziarnica.pl
← Wróć do działu Chemioterapia
Chemioterapia

BEACOPP

Autor: marcin2350l • 15.05.2016 17:13 • 6 odpowiedzi

marcin2350l

15.05.2016 17:13

Odpowiedz

Witam wszystkich. Jestem tu nowy. W tygodniu zacznę przyjmować chemię BEACOPP.czy ktoś mógłby napisać jak wygląda to leczenie? Ile czasu itd. Mam 4 stopień zaawansowania i powiedziano mi ze będę leczony w szpitalu. Bardzo proszę o kontakt.

Anias

15.05.2016 20:06

Odpowiedz

O 19:13, dnia 2016-05-15 Marcin2350l napisał(-a):

Witam wszystkich. Jestem tu nowy. W tygodniu zacznę przyjmować chemię BEACOPP.czy ktoś mógłby napisać jak wygląda to leczenie? Ile czasu itd. Mam 4 stopień zaawansowania i powiedziano mi ze będę leczony w szpitalu. Bardzo proszę o kontakt.

Witaj Wyszukać sobie przez " wyszukać na forum Beacopp" a dużo wyjdzie. na pewno ktoś coś podpowie aktualnie

jak będzie dobra reakcja na leczenie, mogą zmienić na ABVD, stopniem się nie martw, wiem tez że sa programy z Adcetrisem i AVD , o ile się nie mylę z pominięciem bleomycyny , w Warszawie, leczył sie tak .np.Superkonkord

marcin2350l

16.05.2016 06:10

Odpowiedz

O 22:06, dnia 2016-05-15 Anias napisał(-a):

Witaj Wyszukać sobie przez " wyszukać na forum Beacopp" a dużo wyjdzie. na pewno ktoś coś podpowie aktualnie

jak będzie dobra reakcja na leczenie, mogą zmienić na ABVD, stopniem się nie

martw, wiem tez że sa programy z Adcetrisem i AVD , o ile się nie mylę z pominięciem bleomycyny , w Warszawie, leczył sie tak .np.Superkonkord

Trochę szukałem nie tylko na tym forum i niestety nie mogę znaleźć informacji jakich bym chciał. A i z jego fachowego języka nic nie rozumiem:-(

Superkonkord

16.05.2016 06:58

Odpowiedz

Siemanko. Opcja z Adcetrisem przy 1 rzucie leczenia jest narazie mozliwa tylko w przypadku badan klinicznych. Jesli bylaby taka mozliwosc, lekarz na pewno by Ci zaproponowal. Niestety nie wiele wiem o Twoim schemacie leczenia po za tym ze faktycznie kilka dni jest sie w szpitalu a pozniej do domu. Wszelkie info powinienes dostac od lekarza prowadzacego. Na forum na bank znajdziesz duzo info. Pozdrawiam

marcin2350l

16.05.2016 12:40

Odpowiedz

O 08:58, dnia 2016-05-16 Superkonkord napisał(-a):

Siemanko. Opcja z Adcetrisem przy 1 rzucie leczenia jest narazie mozliwa tylko w przypadku badan klinicznych. Jesli bylaby taka mozliwosc, lekarz na pewno by Ci zaproponowal. Niestety nie wiele wiem o Twoim schemacie leczenia po za tym ze faktycznie kilka dni jest sie w szpitalu a pozniej do domu. Wszelkie info powinienes dostac od lekarza prowadzacego. Na forum na bank znajdziesz duzo info. Pozdrawiam

Dzięki wielkie.

Paula

16.05.2016 17:02

Odpowiedz

Witaj. Ja przechodziłam leczenie tym schematem ale dosyć dawno bo już ponad 11 lat temu ;) Generalnie dla pocieszenia powiem Ci, że samopoczucie było lepsze niż po ABV, które przyjmowałam wcześniej. Chemia trwa 3 dni, ja przyjmowałam ją w szpitalu, czwartego dnia wypuszczali mnie do domu, później jest dolewka ze strzykawki 7 dnia. Ok 10-11 dnia rozpoczynają się spadki i wtedy trzeba bardzo uważać. Miałam 3 cykle i 2 w czasie spadków spędziłam ponownie w szpitalu. Na pewno dostaniesz odpowiedni lek na podniesienie leukocytów itp. Kolejny cykl zaczyna się po 21 dniach. W czasie chemii nawadniają solidnie przez co toksyny szybciej wypłukują się z organizmu. Podsumowując nie taki diabeł straszny jak go malują :) Zawsze dodaję, żeby szczególnie dbać o higienę jamy ustnej w tym okresie, pewnie dostaniesz odpowiedni płyn do płukania na bazie chlorheksydyny, to ważne, płucz solidnie :)

Pozdrawiam serdecznie.

Lily

17.05.2016 12:37

Odpowiedz

Co do Adcetrisu, to uważam, że trzeba być samemu przytomnym i dociskać lekarzy. Naprawdę nie każdy lekarz i nie każdy ośrodek są frontem do pacjenta. Pytaj o możliwość włączenia Adcetrisu koniecznie!