Witam wszystkich. Jestem tu nowy. W tygodniu zacznę przyjmować chemię BEACOPP.czy ktoś mógłby napisać jak wygląda to leczenie? Ile czasu itd. Mam 4 stopień zaawansowania i powiedziano mi ze będę leczony w szpitalu. Bardzo proszę o kontakt.
Witaj. Ja przechodziłam leczenie tym schematem ale dosyć dawno bo już ponad 11 lat temu ;) Generalnie dla pocieszenia powiem Ci, że samopoczucie było lepsze niż po ABV, które przyjmowałam wcześniej. Chemia trwa 3 dni, ja przyjmowałam ją w szpitalu, czwartego dnia wypuszczali mnie do domu, później jest dolewka ze strzykawki 7 dnia. Ok 10-11 dnia rozpoczynają się spadki i wtedy trzeba bardzo uważać. Miałam 3 cykle i 2 w czasie spadków spędziłam ponownie w szpitalu. Na pewno dostaniesz odpowiedni lek na podniesienie leukocytów itp. Kolejny cykl zaczyna się po 21 dniach. W czasie chemii nawadniają solidnie przez co toksyny szybciej wypłukują się z organizmu. Podsumowując nie taki diabeł straszny jak go malują :) Zawsze dodaję, żeby szczególnie dbać o higienę jamy ustnej w tym okresie, pewnie dostaniesz odpowiedni płyn do płukania na bazie chlorheksydyny, to ważne, płucz solidnie :)
Pozdrawiam serdecznie.