duchydopoduchy
19.04.2016 09:40
Choruje na haschimot. Podczas usg endokrynolog zauważyła powiekszone go węzła nad obojczykiem. Kazała udać się do radiologia i zrobić dla pewności jeszcze jedno usg. W skrócie tarczyca niejednorodna z obszarem 11x 18 (prawdopodobnie stan zapalny) na szyi nie uwidoczniono powiekszonych węzłów chłonnych.
na granicy prawej okolicy nadobojczykowej i regionu IV pojedynczy hipoechogeniczny węzeł chłonny Wlk. Ok. 3,2x 11,1 mm.
endokrynolog twierdzi ze to nie od tarczycy. Dodam że 7 miesięcy temu rodziłam dziecko. 3 tyg po zaczęła mnie boleć lewa kosc udowa. Męczył y mnie też poty nocne ale głównie w okolicy klatki piersiowej. Swędzi mnie też skóra ale tylko na plecach i piszczelach. Po kąpieli bardzo piecze wiec musze smarować oliwka nie wiem może to przestrzenie.
Czasem jest mi też duszno nie mogęnnabrać powietrza ale może to z nerwów. W tym czasie byłam chora jakieś 3 razy. Raz dostałam jakby zapalenia miesni nog bolało tak strasznie ze nie mogłam chodzić. Nie mogłams się dotknąć tak bolały mięśnie nóg i pośladków i kolana ale z tyłu w zagięcia.przeszlo po około 4 dniach. Teraz boli tylko ta kosc. Czymam się obawiać czegoś poważnego. Proszę o wypowiedź doświadczonych forumowiczów. Pozdrawiam