Ziarnica.pl
← Wróć do działu Czy mam ziarnicę?
Czy mam ziarnicę?

prosze o pomoc z wynkami badaniact

Autor: krystyna • 15.04.2016 22:16 • 2 odpowiedzi

krystyna

15.04.2016 22:16

Odpowiedz
witam serdecznie bardzo prosze o pomoc dzis odebrałam wyniki badania ct jamy brzusznej jestem załamana prosze o pomoc wnioski z badania to;
wolny płyn w jamie brzusznej
powiększone węzły chłonne w obrębie jamy brzusznej
macica o policyklicznej budowie
tkankowe naddatki w otrzewnej (najpewniej meta , ew.proces pierwotny o niejasnym punkcie wyjścia w badaniu tk
bardzo prosze o pomoc

Amelia

16.04.2016 15:44

Odpowiedz

O 00:16, dnia 2016-04-16 krystyna napisał(-a):

witam serdecznie bardzo prosze o pomoc dzis odebrałam wyniki badania ct jamy brzusznej jestem załamana prosze o pomoc wnioski z badania to;

wolny płyn w jamie brzusznej

powiększone węzły chłonne w obrębie jamy brzusznej

macica o policyklicznej budowie

tkankowe naddatki w otrzewnej (najpewniej meta , ew.proces pierwotny o niejasnym punkcie wyjścia w badaniu tk

bardzo proszę o pomoc

A z jakiego powodu było robione CT?

Jakie miałaś inne objawy?

Radiolog podejrzewa proces nowotworowy w jamie brzusznej.

krystyna60

17.04.2016 20:29

Odpowiedz

witam wyniki robione byłe z powodu lekkich bulów brzucha po badaniu ginekologicznym lekarz stwierdził ze nie widzi zadnych zmian jajnik prawy zdrowy jajnik lewy zdrowy ale powiedzial ze jesli chce pani mozemy zrobic markera ca 125 wynik okazał sie 208 i z tego w powodu kazał zrobic badanie ct jamy brzusznej a i jeszcze w wynikach ct wyszlo mi ze mam małego torbiela na wątrobie o wymiarach 6mm i też na nerkach torbiela prostego o wymiarach 7mm nie mam krwawien nie mam silnych bólów ani nie spadam z wagi jeszcze kilka lat temu miałam zabieg dokładnie 5 lat temu podciągania macicy jakąs siatka z tego co wiem jedna strona sie spowrotem zapdla ginekolog ztwierdzil ze od tego jest stan zapalny bo wszystko jest czerwone .z gory dziekóje za odpowiec