Ziarnica.pl
← Wróć do działu Czy mam ziarnicę?
Czy mam ziarnicę?

wezly chlonne karkowe

Autor: w3r0 • 12.04.2016 11:05 • 5 odpowiedzi

w3r0

12.04.2016 11:05

Odpowiedz

Witam, mozliwe ze panikuje ale od dluzszego czasu czuje sie kiepsko, miesiac temu wyczulam powiekszony wezel,lekarz mnie skierowal do onkologa by sprawdzil ale to dopiero za miesiac,zrobilam usg, hypoechogeniczne wezly karkowe, 15x8x3, po drugiej stronie tak samo tylko mniejszy, bardzo wyczuwalne widac je wrecz na szyi, lekarz ogolnie mnie zbyl, przynajmniej tak sie czulam, ze badanie tez takie malo dokladne, swiad skory tez mam ale z plamami ktore pojawiaja sie i znikaja,stad dermatolog tez sie klania, nie wiem juz co o tym wszystkim sadzic, odechciewa mi sie...

w3r0

19.04.2016 19:16

Odpowiedz
teraz jeszcze doszedl wezel pachwinowy, dwie spore gulki..
a tu jeszcze miesiac czekania

w3r0

14.05.2016 10:38

Odpowiedz
No tak, wyslala mnie babka na usg, na lipiec, wco porazka z terminami, a na mono i toxo mam isc do lekarza rodzinnego. to nie mogla mi juz wystawic czy typowa spychologia? na rtg skierowania nie dala..
zastanawiam sie nad prywatnym usg i rtg

Madelene

14.05.2016 16:20

Odpowiedz

O 12:38, dnia 2016-05-14 w3r0 napisał(-a):

No tak, wyslala mnie babka na usg, na lipiec, wco porazka z terminami, a na mono i toxo mam isc do lekarza rodzinnego. to nie mogla mi juz wystawic czy typowa spychologia? na rtg skierowania nie dala..

zastanawiam sie nad prywatnym usg i rtg

Witam

Możesz napisać czy te plamy przy świądzie występują na skórze przed jej podrapaniem czy po? Ja też mam plamy i czerwone pręgi, ale one pojawiają się dopiero w miejscu, w którym się podrapie. Na Twoim miejscu poszłabym na usg prywatnie, to nie jest duży koszt, to badanie może już coś wyjaśnić

w3r0

14.05.2016 16:32

Odpowiedz
pojawiaja sie przed, jakby cos ugryzlo(z opuchnieciem) a potem znikaja.. dlatego mnie dermatolog zbył no bo nic nie widzial.. przepisala clatre i mam brac ale to nic nie zmienia..
jade wlasnie do szczecina(stamtad jestem) i bede robic badania bo nikt nie chce w Poznaniu wystawiac skierowan ;/ rodzinny ostatni ratunek, a usg prywatnie zrobie w poniedzialek/wtorek bo nie bede czekac do lipca..

w3r0

16.05.2016 10:16

Odpowiedz

bylam na usg, jakis guzek na tarczycy i zapalenie, wezly hipoechogeniczne wg lekarz odczynowe :)