Ziarnica.pl
← Wróć do działu Czy mam ziarnicę?
Czy mam ziarnicę?

Lekka niepewność

Autor: razor9599 • 05.04.2016 13:20 • 1 odpowiedzi

razor9599

05.04.2016 13:20

Odpowiedz
Witam wszystkich bardzo serdecznie :) Postaram się w skrocie opisac mój przypadek, byłbym wdzięczny za pomoc :)

Otóż w listopadzie 2015 roku wyczułem pod żuchwą małą kuleczkę wielkości ziarnka groszku. Udałem się do lekarza rodzinnego, który mnie zbadał i zlecił morfologie + usg jamy brzusznej. Wyniki wszystkie wyszly ok OB:2.
Pani doktor powiedziała ze wszystko ok i ze nie ma się czym przejmować. Zapytala jedynie czy chce skierowanie do poradni chorob zakaznych. Wziąłem więc to i 1 lutego byłem już u pani doktor od chorób zakaznych. Pani zbadała mnie i oprócz wezla pod zuchwa znalazła tez maly wezel nad lewym obojczykiem. Jest on niebolacy i łatwo daje się przesuwać. Dostalem skierowanie na ponowna morfologie, rtg klatki oraz test na mononukloze. Wszystko wszyszło wręcz idealnie, na mononukleozę tez nie choruje. Pani powiedziała ze jestem zdrowy i odeslala mnie do domu. Niby wszystko ok ale jednak mnie trochę martwi ten wezel nadobojczykowy bo się naczytałem w interencie roznych paskudztw i mi teraz to siedzi w głowie. Dodam ze czasami mam lekkie poty noce, budzie się w nocy ale mam mokre tylko dolna czesc plecow i trochę klatke, ale za chwilke jestem suchy i dalej ide spac. Nie ma potrzeby zmieniania pościeli czy cos. Pamietam ze rok temu tez miałem takie poty na wiosne ale po paru tygodniach przeszlo. Pozatym innych objawów brak, czuje się swietnie. Z wyjątkiem mojej psychiki, bo jestem osoba która zbyt się przejmuje zawsze. Moje pytanie do Was kochani, co o tym myślicie ? Co powiniem zrobić ? Zostawic to w spokoju czy szukac dalej ? Dziekuje za odpowiedz i pozdrawiam wszystkich !!! :)

Pomocna

05.04.2016 16:33

Odpowiedz

USG węzłów chłonnych.