Ziarnica.pl
← Wróć do działu Ogólne
Ogólne

węzły w remisji, dziwna sprawa

Autor: Kinga • 27.03.2016 11:08 • 0 odpowiedzi

Kinga

27.03.2016 11:08

Odpowiedz

Czy ktos z was spotkał się z przypadkiem innego typu chłoniaka np chłoniaka tarczycy po leczeniu ziarnicy?Jestem kilkanascie lat w remisji, zauwazylam obustronnie powiekszenie wezłow chłonnych w dolnych partiach szyi, i po lewej i po prawej stronie sa twarde,uwazam duze nieprzesuwalne wzgledem podłoza, momentami mam wrazenie ze symetryczne ale moge sie mylic, pewna tego nie jestem.Na zz to moze nie wyglądac bo raczej nie powiekszają sie wezły obustronnie.Mam chore zeby ale nie sądze by przez nie powiekszyły mi sie wezły tak nisko,poza tym chyba odczynowe w tym przypadku sa bolesne, miekkie itd poza tym od dluzszego czasu mam jakies nawracajace sie swedzenia gardła, zaczerwienia gardła.Co ciekawe wyczulam te wezły juz dosc dawno i pokazywalam je juz z 2,5 roku temu lekarzowi,mialam CT pani twierdziła ze jest ok, tyle ze wydaje mi sie ze teraz są bardziej wyczuwalne, nie wiem jak to mozliwe ze juz wtedy po badaniach nikt nie zwrocił na to uwagi tzn twierdzono ze to nie zz,ze cos jest obustronnie, nic sie nie dzieje.czy to jest wogole mozliwe że ktos tak uznał nawet po badaniach a ja chodziłam z tym i poprostu wyhodowałam je sobie ( z czasem mam wrazenie stały sie bardziej wyczuwalne?Wydaje mi sie ze to jest niestety mozliwe.