Witam. Potrzebuje pomocy. Od jakiegos roku mam powiekszone dwa wezly chlonne podzuchwowe. Wyniki krwi sa okej crp rownierz w porzadku. Usg wezlow nic szczegolnego tez nie pokazalo. Aso wynik 300. Laryngolog nie widzi nic zlego. A jednak wezly dalej sa. A dzis zauwazylam powiekszone z drugiej strony. Ogolny stan samopoczucia nie jest najgorzej. Dosyc często boli mnie glowa. A i dodam ze te wezly mnie bola. Nieraz bez powodu kluja. Pomozcie.
Witaj jestem w takiej samej sytuacji powiększone węzły podzuchwowe od dwóch lat tylko ze mój węzeł rośnie powoli ale rośnie I lekko pobolewa Aso tez mam podwyzszone bo 409 a angina nie przechodziłam .Od ponad roku mam też swedzenie skóry które się nasila .Pani doktor powiedziała ze gdyby to był chloniak to bym już kwiatki od spodu wachala wiec pewnie to nic groźnego.
Na usg wezlow lekarz powiedzial ,ze nie widzi w tych wezlach nic podejzanefo ale wiecie jacy potrafia byc lekarze i niekiedy ich podejscie do pacjenta to istna porazka. A czlowiek chce miec poprostu pewnosc. Za dwa miesiace mam wizyte u hematologa. Chce jeszcze zrobić sobie badanie na toksoplazmoze , i chyba wykonam jeszcze raz usg wezlow. Bo poprzednie bylo robione 5 msc temu. Rtg klatki piersiowej mialam wykonane eok temu nie wyszło nic podejzanego.