Ziarnica.pl
← Wróć do działu Chemioterapia
Chemioterapia

port ?

Autor: moniami • 09.03.2016 18:50 • 4 odpowiedzi

moniami

09.03.2016 18:50

Odpowiedz
witam!
miałam nadzieję że prędko nie wrócę na tą stronkę aby radzić się w swojej sprawie. Jestem 1 rok po ABVD i niestety wznowa. Mam założony port do leczenia II linii chemioterapią. Moje pytanie dotyczy portu właśnie jestem po założeniu 5 dni niby wszystko ok tylko mam takie uczucie momentami jakbym połknęła dużo powietrza i lekki ból przy migdałku po stronie portu i nie wiem czy to normalne?? czy ktoś tak miał??

Anulek75

10.03.2016 08:28

Odpowiedz
Witaj,
mam port od blisko roku i nie przypominam sobie podobnej dolegliwości, jeśli coś Cię niepokoi skontaktuj się z lekarzem prowadzącym lub oddziałem gdzie zakładali Ci port. Ja miałam zakładany w CO w Warszawie i wiem że tam mogę w razie wątpliwości zadzwonić o każdej porze dnia i nocy przez cały tydzień.
Pozdrawiam

INES

10.03.2016 16:22

Odpowiedz
Zwróć uwagę czy miejsce założenia się zaczerwienia albo zmienia w ogóle?

Jak nie miną dolegliwości zgłoś się lekarza.
5 dni po operacji możesz jeszcze odczuwać pewien dyskomfort.

moniami

11.03.2016 06:38

Odpowiedz

dziękuję za odpowiedź jest już ok tylko czasem coś zakłuje chyba ciut panikuję. w poniedziałek zaczynam chemię mam nadzieję że na oddziale lubią tęczę.

4OYBHIICo

18.05.2016 05:17

Odpowiedz

mmm la peli y si estubo buena! Redeconmada para los q kieren ver algunos culitos y japis q si estan d 10! Aguante el Cine Frances LoKo! =P jaja Salu2 dsd ARGENTINA!