aniutek2010
28.02.2016 16:25
Witam. Jestem tu po raz pierwszy wiec witam wszystkich serdecznie. Nie wiem od czego zaczac, ale moze najpierw zadam pare pytan na ktore mam nadzieje ktos odpowie. Otoz mam zdiagnozowana zz i 2marca ma sie rozpoczac leczenie. Tyle ze nie wiem na dzien dzisiejszy jaki mam stopien zaawansowania. Wiem ze mam sie stawic na oddziale w szpitalu w ktorym bede sie leczyc 2marca juz na wlew chemii. I tyle. Peta mialam w polowie lutego i wykazal mase wezlowa w srodpiersiu ale bez wymiarow(z wynikow tk.wychodzil pakiet wezlow o rozm.10.7 na 8 na 4cm). Wyodrebnione wezly przytchawiczne i nadobojczykowe z konglomeratem po stronie lewej. I przy zyle plucnej. Oraz drobne we wnekach pluc. Wyszly mi tez jakies zwluknienia w obu szczytach pluc(bylam 5dni po infekcji i antybiotyku), moze wiec to zwiazek z przebyta infekcja a nie zz? Poza tym watroba i sledziona ok. Inne wezly w organizmie tez. Moje pytanie brzmi: Czy ktos z was mial podobnie jak ja i jaki mial stopien zaawansowania. Przypomne ze nie mam zadnych objawow ogolnych procz tych wezlow. Pocilam sie jedynie przy przebytej grypie tak okolo 4dni a potem juz ok. Prosze o odpowiedz i z gory za nia serdecznie dziekuje.