Ziarnica.pl
← Wróć do działu Czy mam ziarnicę?
Czy mam ziarnicę?

Czy to mozliwe?

Autor: Matias • 20.02.2016 21:21 • 1 odpowiedzi

Matias

20.02.2016 21:21

Odpowiedz

Hej! Mam pytanie. Czy to mozliwe aby po 2.5 roku posiadania wezlow maksymalnie do 13mm ktore kiedys mialy do 19 najwiekszy, dzis wiekszosc ma ponizej 1cm i ktore w badaniu usg wychodza jako odczynowe o prawidlowej budowie byly ziarnicze? Dodam ze po takim czasie tk klatki piersiowej jest czyste, usg brzucha czyste oraz morfologia prawidlowa, robiona co 3 miesiace. Niepokojacy jest wezel 7mm na granicy obojczyka i szyji. 3 radiologow opisuje jest od tak dlugiego czasu jakos prawidlowe wezly.Dodam, ze hematolog mowi ze sa niediagnostyczne przy wycieciu i ze nie oplaca sie ich wycinac. Chir onkolog podobnie, dal tylko 2x biopsje cienkoiglowa ktora wyszla ze sa zapalne. Mam tradzik, alergie, refluks zoladkowo przelykowy. Te wezly utrudniaja mi zycie przez ten dlugi czas. Jak myslicie, z gory dzieki. Objawow ogolnych brak chyba ze liczyc rzadko zdarzajacy sie lekki pot w nocy(wilgotny kolniezyk od poziamy na stronie po ktorej spie). Z gory dziekuje za zainteresowanie.

Matias

24.02.2016 19:12

Odpowiedz

Nawet jednego komentarza nie ma? To znak, ze moje pytanie bylo nie na miejscu i jestem przewrazliwiony?