Ziarnica.pl
← Wróć do działu Czy mam ziarnicę?
Czy mam ziarnicę?

alkohol

Autor: justyna ryńska • 15.02.2016 07:59 • 19 odpowiedzi

justyna ryńska

15.02.2016 07:59

Odpowiedz
Witam po ptzerwie!
Wybaczcie mi źe eracam z podobymym pytaniem co wcześniej. Mam taki problem źe jak napiję się alkoholu jakiego kolwiek to od razu nic się nie dzieja ale po około dwóch godzinach czuję jakby lekki ból lewgo barku. Nie jest to jakiś silny ból nie do wutrzymania ale taki ćmiący. Bardzo się boję nie mam innych objaw9w ziarnicy nie mam powiększonych węzłów. Badałam i te szyjne i nadobojczykowr i pachowe. Jednak strasznie mnie to niepokoi i nie daje źyć. Ciągle testuję róźne alkohole i sprawdzam czy będzie bolało. Dodam źe leczę się psychiatrycznie i u psychologa który twierdzi źe wmawiam sobie ye bóle bo ciągle o nich myślę.
Proszę odezwijcie się
Justyna

Pomocna

15.02.2016 19:12

Odpowiedz

O 08:59, dnia 2016-02-15 justyna ryńska napisał(-a):

(...) Ciągle testuję róźne alkohole i sprawdzam czy będzie bolało. (...)

Justyna

Ziarnicy tu nie widzę, ale początkujący alkoholizm tak.

nube

16.02.2016 08:39

Odpowiedz

:)

Bóle po % są odczuwalne w trakcie spoźycia, intensywne, jakbyś się w łokieč silnie uderzyła, każdego alkoholu w nawet niewielkiej ilości (np kilka łyków piwa)

Justyna Ryńska

17.02.2016 09:03

Odpowiedz

O 09:39, dnia 2016-02-16 nube napisał(-a):

:)

Bóle po % są odczuwalne w trakcie spoźycia, intensywne, jakbyś się w łokieč silnie uderzyła, każdego alkoholu w nawet niewielkiej ilości (np kilka łyków piwa)

Nube proszę napisz mi jeszcze czy te bóle długo trwają? Bo dziś jak napiłam się łyka wina to mnie tak jakby zarwało w ramieniu ale to trwało moźe sekundę. Potem juź nic nie bolało

Wiem źe panikuję ale widzę źe z Ciebie wyrozumiały człowiek jest. Proszę odpowiedz na moje pytanie.

Justyna

ziarniak

17.02.2016 09:53

Odpowiedz
Bo dziś jak napiłam się łyka wina to mnie tak jakby zarwało w ramieniu ale to trwało moźe sekundę.

Wczesna godzina jak na picie wina :) Jak będziesz popijać wino do wieczora, to na pewno zapomnisz o ramieniu, ale za to głowa zaboli :)

Justyna Ryńska

17.02.2016 10:15

Odpowiedz

O 10:53, dnia 2016-02-17 ziarniak napisał(-a):

Bo dziś jak napiłam się łyka wina to mnie tak jakby zarwało w ramieniu ale to trwało moźe sekundę.

Wczesna godzina jak na picie wina :) Jak będziesz popijać wino do wieczora, to na pewno zapomnisz o ramieniu, ale za to głowa zaboli :)

Wiem źe wczesna godzina ale ja msm juź obsesję na tym punkcie. Nie mogę normalnie źyć a mam dwoje dzieci do wychowania. Proszę napiszcie coś jeszcze o tycj bólach poalkoholowych.

Dooorota

17.02.2016 16:18

Odpowiedz

Może po prostu idź do psychologa... Nie rozumiem jak możesz sobie wmawiać ziarnicę na takiej podstawie? Bóle po wypiciu alkoholu przy ziarnicy występują niemal od razu po wypiciu chociażby kieliszka likieru. Jak będziesz tak testować ból poprzez picie alkoholu, to niedługo Twoje dzieci będą miały mamę alkoholiczkę. Pomyśl może o tym, a nie wmawiasz sobie tak poważną chorobę. Pozdrawiam

rodzynka

17.02.2016 16:27

Odpowiedz

Boże, widzisz i nie grzmisz...

nube

17.02.2016 17:57

Odpowiedz
Bóle nie trwają chwilę i są bardzo dokuczliwe.
Są odczuwalne w dosyć późnym stadium jak węzły są znacznie powiększone.
Jeśli na badaniach węzłów nie widać to bóle masz urojone.

justyna ryńskaj

18.02.2016 07:27

Odpowiedz

O 18:57, dnia 2016-02-17 nube napisał(-a):

U mnie te bóle trwają chwilkę sekundkę czuję lewe ramię i przechodzą tak źe mogę dalej pić. Czy u ciebie teźtak był

Pomocna

18.02.2016 13:57

Odpowiedz

O 08:27, dnia 2016-02-18 justyna ryńskaj napisał(-a):

O 18:57, dnia 2016-02-17 nube napisał(-a):

U mnie te bóle trwają chwilkę sekundkę czuję lewe ramię i przechodzą tak źe mogę dalej pić. Czy u ciebie teźtak był

I domyślam się, że dalej pijesz? Nie to forum.

Superkonkord

18.02.2016 16:47

Odpowiedz

No przecież to tylko chwile boli to co ma nie pić. Hehehe. Zapisz się dziewczyno na siłownie bo to może od przeglądania forów Cie ta ręka boli. Jak dla mnie to choroba którą masz nie nazywa się chłoniak Hodgkina. Pozdro

Justyna Ryńska

19.02.2016 07:54

Odpowiedz

O 17:47, dnia 2016-02-18 Superkonkord napisał(-a):

No przecież to tylko chwile boli to co ma nie pić. Hehehe. Zapisz się dziewczyno na siłownie bo to może od przeglądania forów Cie ta ręka boli. Jak dla mnie to choroba którą masz nie nazywa się chłoniak Hodgkina. Pozdro

Wiem źe myślicie źe jestem nienormalną hipochondryczką i u progu alkoholizmu ale ja na prawdę to przeźywam i się zamartwiam. Ten bark napraqdę mnie boli po alkoholu. Do tego czuję na szyji nad obojczykiem jakieśzgrubienia ale po obu stronach takie same więc moźe kaźdy tak ma.

Superkonkord

19.02.2016 09:52

Odpowiedz

Nikt Cie za nikogo nie uwaza. Czytamy co piszesz i staramy sie pomoc. Jak kogos cos boli po piciu to zazwyczaj nie pije dalej. Wracajac do wezlow. Jak lekarze po wielu badaniach mowia ze nic Ci nie jest to znaczy ze nic Ci nie jest. A Ty dalej swoje...

ziarniak

19.02.2016 12:36

Odpowiedz

A ja tam mówię, pij dalej, skoro Ci smakuje. To nic, że poboli ramię, noga czy ręka. Jeden po alkoholu śpiewa i tańczy, drugi śpi, trzeci bije, a Ty widzę zamartwiasz się, że masz ziarnicę. No więc na trzeźwo zbadaj się, zrób wszystkie wyniki, zbadaj zgrubienia,prześwietl płuca i żyj normalnie. Niech dzieci mają zdrową i szczęśliwą mamę, a nie pijącą i zmartwioną hipochondryczkę!

Nuria

22.02.2016 16:58

Odpowiedz

Witam po ptzerwie!

Wybaczcie mi źe eracam z podobymym pytaniem co wcześniej. Mam taki problem źe jak napiję się alkoholu jakiego kolwiek to od razu nic się nie dzieja ale po około dwóch godzinach czuję jakby lekki ból lewgo barku. Nie jest to jakiś silny ból nie do wutrzymania ale taki ćmiący. Bardzo się boję nie mam innych objaw9w ziarnicy nie mam powiększonych węzłów. Badałam i te szyjne i nadobojczykowr i pachowe. Jednak strasznie mnie to niepokoi i nie daje źyć. Ciągle testuję róźne alkohole i sprawdzam czy będzie bolało. Dodam źe leczę się psychiatrycznie i u psychologa który twierdzi źe wmawiam sobie ye bóle bo ciągle o nich myślę.

Proszę odezwijcie się

Justyna

Bez żartów:

1. Ból węzłów chłonnych po alkoholu (najczęściej piwie) jest charakterystyczny dla ziarnicy - ale boli Cię bark a nie pod pachą - więc raczej odpada.

2. Ból stawów po wypiciu alkoholu może być objawem dny moczanowej - ten ból barku jest dość charakterystyczny proponuję żebyś zrobiła sobie badanie kwasu moczowego (badanie krwi) i inne badania w kierunku niewydolności nerek - tu powinien Cię pokierować lekarz rodzinny.

Justyna Ryńska

02.03.2016 14:58

Odpowiedz

O 17:58, dnia 2016-02-22 Nuria napisał(-a):

Witam po ptzerwie!

Proszę odezwijcie się

Justyna

Bez żartów:

1. Ból węzłów chłonnych po alkoholu (najczęściej piwie) jest charakterystyczny dla ziarnicy - ale boli Cię bark a nie pod pachą - więc raczej odpada.

2. Ból stawów po wypiciu alkoholu może być objawem dny moczanowej - ten ból barku jest dość charakterystyczny proponuję żebyś zrobiła sobie badanie kwasu moczowego (badanie krwi) i inne badania w kierunku niewydolności nerek - tu powinien Cię pokierować lekarz rodzinny.

Czy myślicie źe powinnam zrobić tomografię a jeślivtak to czego szyji barku?

Nuria

02.03.2016 17:18

Odpowiedz

O 15:58, dnia 2016-03-02 Justyna Ryńska napisał(-a):

Bez żartów:

Najpierw badania krwi - jak nic nie będzie to dopiero szukać dalej.

Justyna Ryńska

02.03.2016 17:59

Odpowiedz

O 18:18, dnia 2016-03-02 Nuria napisał(-a):

O 15:58, dnia 2016-03-02 Justyna Ryńska napisał(-a):

Bez żartów:

Najpierw badania krwi - jak nic nie będzie to dopiero szukać dalej.

Mój psycholog twierdzi źe mam absolutnie nie robić źadnych badań bo to mnie tylko nakręci. Moje bóle jak mówi są w głowie i tylko w głowie. Dodam źe leczę się psychiatrycznie od kilku lat.

nube

02.03.2016 18:26

Odpowiedz

Słuchaj psychologa, nic więcej nie pomożemy.