Ziarnica.pl
← Wróć do działu Ogólne
Ogólne

powiększone węzły chłonne

Autor: Ewa • 03.02.2016 10:30 • 2 odpowiedzi

Ewa

03.02.2016 10:30

Odpowiedz
Witam,

moja przygoda z węzłami chłonnymi trwa od pażdżiernika zeszłego roku, szyjne prawie wszystkie powiększone. 3 onkologów i hematolog. moje ostatnie wyniki krwi to WBC 13,7 (NORMA DO 10), LYM 16,1 NORMA OD 17, CRP 101,68 NORMA DO 5. OPIS USG- W OKOLICY PODŻUCHWOWEJ PRAWEJ WĘZEŁ CHŁONNY O DŁ DO 3CM, W OKOLICY LEWEJ O DŁ 1,4. WZDŁUŻ MOS LEWEGO DOŚĆ LICZNE WĘZŁY O DL. DO 1CM. wSZYSTKIE WĘZŁY O POGRUBIAŁEJ WARSTWIE KOROWEJ O SZER. DO 5,3 MM. WĘZŁY O CHARAKTERZE PRZERZUTOWYM.
OBJAWY OGÓLNE GORĄCZKI DO 40 ST. NAWRACAJĄCE CO KILKA DNI, ZMĘCZENIE, OSŁABIENIE SENNOŚĆ BÓLE SZYI PO ALKOHOLU-JUŻ NAWET ŁYKA NIE WEZME BO BOLI JAK CHOLERA A NO I CIGE NAWRACAJCE INFEKCJE. MIAŁAM WYCIĘTY WĘZEŁ ALE NADOBOJCZYKOWY LEWY. hEMATOLOG CHCIAŁ ABY POBRAĆ SZYJNY ALE ONKOLOG STWIERDZIŁ, ŻE LEPIEJ Z OBOJCZYKA. DZISIAJ MAM DO ODBIORU WYNIKI PODOBNO NA KILKA STRON ALE NIE WIEM DOKŁADNIE CO I JAK. PROSZĘ NIECH MI KTOŚ POWIE CO DALEJ ROBIĆ. ONKOLOG CHYBA MI NIE POBIERZE DRUGIEGO WĘZŁA Z SZYI BO PRZECIEŻ W TYM WYNIKU NIE MA INFORMACJI O NOWOTWORZE. NIE WIEM CO ROBIĆ A WYNIKI I SAMOPOCZUCIE CORAZ GORSZE.
POZDRAWIAM
EWA

Amelia

03.02.2016 10:57

Odpowiedz
Ewa,

Jak będziesz miała wynik, to zacytuj go tutaj.
Może być konieczne pobranie kolejnego węzła - biorąc pod uwagę strukturę węzłów w USG, wielkość i lokalizację (nadobojczykowe) budzą one niepokój onkologiczny.

Ewa

05.02.2016 12:40

Odpowiedz

O 11:57, dnia 2016-02-03 Amelia napisał(-a):

Ewa,

Jak będziesz miała wynik, to zacytuj go tutaj.

Może być konieczne pobranie kolejnego węzła - biorąc pod uwagę strukturę węzłów w USG, wielkość i lokalizację (nadobojczykowe) budzą one niepokój onkologiczny.

Witam,

no i odebrałam wynik "Całość wskazuje na proces odczynowy jednak ze względu na niepokojący obraz kliniczny, do rozważenia pobranie innego węzła do badania".

Onkolog stwierdził że ostatnie usg w którym lekarz wskazuje na nowotworowy charakter węzłów jest niedokładne gdyż on musi wiedzieć gdzie dokładnie leżą zmienione węzły. No i w pierwszym poście zapomniałam napisać, że Neutrocytów jest 10,3 tys. norma do 7,5 a LYM poniżej normy. Moja rodzinna stwierdziła, że te wyniki już wskazują ziarnicę. Nie wiem udało mi się zapisać do hematologa na najbliższy czwartek więc może on mi powie co dalej robić.Pewnie znowu mnie odeśle do onkologa bo nie tez węzeł mi pobrano co miano. Najchętniej już bym to zostawiła tak jak jest, po prostu nie mam już sił.