Ziarnica.pl
← Wróć do działu Ogólne
Ogólne

Do INES i HOPE

Autor: pauletta • 09.12.2015 15:14 • 7 odpowiedzi

pauletta

09.12.2015 15:14

Odpowiedz

Witam czytałam Wasze wątki i mam problem: podobnie mam ,,przelatywania" po całym ciele ale niedawno miałam pet i remisja jest a czuje się nieciekawie cały czas podobne objawy jak miałam na ,,początku" choroby, takie swędzenia, w środku w ciele cały czas coś przelatuje nawet jak się obudzę rano jakby po węzłach coś przepływało. Okropne to uczucie. Dodam,że mnie przed rozpoznaniem węzły bolały i teraz również ciągną jakby coś się rozbudziło ale pet dobry i krew też dobra a ja nie mogę sobie z objawami poradzić bo nie ma na to tabletki jak przy bólu np przeciwbólowa. Czy możecie sprecyzować jak u Was to wyglądało?

Marek

09.12.2015 16:43

Odpowiedz

O 16:14, dnia 2015-12-09 Pauletta napisał(-a):

Witam czytałam Wasze wątki i mam problem: podobnie mam ,,przelatywania" po całym ciele ale niedawno miałam pet i remisja jest a czuje się nieciekawie cały czas podobne objawy jak miałam na ,,początku" choroby, takie swędzenia, w środku w ciele cały czas coś przelatuje nawet jak się obudzę rano jakby po węzłach coś przepływało. Okropne to uczucie. Dodam,że mnie przed rozpoznaniem węzły bolały i teraz również ciągną jakby coś się rozbudziło ale pet dobry i krew też dobra a ja nie mogę sobie z objawami poradzić bo nie ma na to tabletki jak przy bólu np przeciwbólowa. Czy możecie sprecyzować jak u Was to wyglądało?

Jest to jak najbardziej normalne, ja to miałem i wiele osób też o tym pisało, jak byś trochę bardziej przeszukała forum to byś znalazła na pewno wiele wypowiedzi na ten temat.Mi osobiście przeszło to po około pół roku. Także nie przejmuj się mamy okres świąteczny idz na jakieś zakupy dla bliskich i ciesz się remisją i życiem bo jak sama wiesz jest bardzo kruche.

Pauletta

09.12.2015 16:52

Odpowiedz

Dziękuję ślicznie za odpowiedź a jak możesz napisać mi jakie objawy miałeś podejrzane w remisji...bardzo proszę jak znajdziesz chwilkę to odpisz. A gdzie się leczyłeś i z jakiego miasta jesteś?

Magda

10.12.2015 12:16

Odpowiedz
Przelatywanie po radioterapii to objaw Lhermitte`a: https://pl.wikipedia.org/wiki/Objaw_Lhermitte%27a

Samo przejdzie, ja miałam tak około pół roku. Też panikowałam, aż przeczytałam opracowanie o leczeniu ziarnicy i tam o trym było (w skutkach krótkofalowych).

Chyba, że nie miałaś radio (przepraszam, nie bardzo śledzę forum od paru lat), ale może komuś innemu pomoże ten link.

Pauletta

10.12.2015 12:26

Odpowiedz

O 13:16, dnia 2015-12-10 Magda napisał(-a):

Przelatywanie po radioterapii to objaw Lhermitte`a: https://pl.wikipedia.org/wiki/Objaw_Lhermitte%27a

Samo przejdzie, ja miałam tak około pół roku. Też panikowałam, aż przeczytałam opracowanie o leczeniu ziarnicy i tam o trym było (w skutkach krótkofalowych).

Chyba, że nie miałaś radio (przepraszam, nie bardzo śledzę forum od paru lat), ale może komuś innemu pomoże ten link.

Właśnie nie miałam radio to tak mi lata po całym ciele.. po nogach , rękach i w śródpiersiu...

INES

10.12.2015 18:28

Odpowiedz
Tak, miałam pewnego rodzaju świdrowanie w środku, ale było to powiązane z tego co pamiętam z konkretnymi miejscami nie na całym ciele.

Podsumowując, na przestrzeni lat, miałam wiele mylących sygnałów cielesnych. Świąd pojawiał się czasami, niewielki. Ale kogo czasami coś nie swędzi? :)

Z reguły objawy te, nie były w efekcie zapowiedzią progresji. W okresie, kiedy choroba wróciła, nie miałam żadnych objawów. Zero. A wynik pet był oczywisty.

Pozdr
INES

Pauletta

11.12.2015 12:33

Odpowiedz

O 19:28, dnia 2015-12-10 INES napisał(-a):

Tak, miałam pewnego rodzaju świdrowanie w środku, ale było to powiązane z tego co pamiętam z konkretnymi miejscami nie na całym ciele.

Podsumowując, na przestrzeni lat, miałam wiele mylących sygnałów cielesnych. Świąd pojawiał się czasami, niewielki. Ale kogo czasami coś nie swędzi? :)

Z reguły objawy te, nie były w efekcie zapowiedzią progresji. W okresie, kiedy choroba wróciła, nie miałam żadnych objawów. Zero. A wynik pet był oczywisty.

Pozdr

INES

Bardzo dziękuję za odpowiedź. U mnie cały czas są objawy a wyniki dobre. Heh trudno życ z takimi lataniami przelatującymi w ciele ale ciesze się ze zyje. Pozdrawiam goąco.

INES

11.12.2015 13:58

Odpowiedz

Myślę, że po traumie związanej z chorobą stajemy się trochę hipochondrykami :) Każde najmniejsze przeziębienie, boleść, zaswędzenie, pot nawet w środku gorącego lata, budzi wątpliwości i strach przed nawrotem. Obawiam się, że ja się już tego wyzbędę ;)