Ziarnica.pl
← Wróć do działu Czy mam ziarnicę?
Czy mam ziarnicę?

Diagnostyka bez konca

Autor: Ewa123 • 26.11.2015 12:58 • 4 odpowiedzi

Ewa123

26.11.2015 12:58

Odpowiedz

Witajcie. Śledzę to forum już od dłuższego czasu, bo od około 2 lat diagnozuje coś co nie wiadomo jak się nazywa. Zaczęło się od niewielkiego bólu w klatce piersiowej, który w z każdym miesiącem się powiększał. Potem pojawiły się bóle gardła i wiecznie zatkany nos. Potem pojawiły się węzły chłonne: pod pachami, na karku, na szyi. W obrazie USG lekarz radiolog mówi że są małę bo mają około 7,7 mm., a diagnozuje się węzły powyżej 1 cm. Węzły rosną bardzo powoli i nie bolą. Ból gardła jest dziwny, bo teraz jest a np. za dwie godziny potrafi zniknąć. A i bolą mnie uszy. A laryngolog przetestował na nie trzy rodzaje antybiotyków, dwie szczepionki typu Esberitox i stwierdził że widocznie taka moja uroda. Drugi z kolei popatrzył mi do gardła i powiedział, ze przecież nie jest źle w tym gardle. Brak już sił.... Od jakiego czasu zaczęłam mierzyć sobie temperaturę, z reguły 36,9 do 37,2, a rano 36,7. A bóle w klatce piersiowej są mega wielkie. Miałam robioną tomografie, która nic nie wykazała prócz niewielkiego zwyrodnienia., ale podkreślam niewielkiego. Neurolog stwierdził że tak małe schorzenie nie powoduje tak wielkich dolegliwości. Ponadto boli mnie biodro i wyczuwam w pachwinie i na lędźwiach jakieś zgrubienie ale lekarze twierdzą że tam nic nie ma. I od jakiegoś czasu mam naprawdę duże poty nocne, muszę przebierać piżamę. Sama nie wiem co robić dalej. Oczywiście krew jest czysta, OB i CPR tez w normie. Co daje nie wiem, nie mam już siły do lekarzy...... a coraz gorzej się czuję......

nube

26.11.2015 14:31

Odpowiedz

hmm, jeżeli tk nic nie wniosło, a węzły tak małe że nie chcą ich wycinać do badania histopatologicznego, to ciężko będzie namierzyć ZZ. Jeżli bóle w klatce byłyby spowodowane procesem rozrostowym to wyszłoby to na tomografii. A kardiolog? może to sprawy sercowe?

Ewa123

27.11.2015 07:22

Odpowiedz

O 15:31, dnia 2015-11-26 nube napisał(-a):

hmm, jeżeli tk nic nie wniosło, a węzły tak małe że nie chcą ich wycinać do badania histopatologicznego, to ciężko będzie namierzyć ZZ. Jeżli bóle w klatce byłyby spowodowane procesem rozrostowym to wyszłoby to na tomografii. A kardiolog? może to sprawy sercowe?

Też był..... zapomniałam napisać .........

Kami

28.11.2015 06:03

Odpowiedz

Czy miał ktoś jakieś zmiany skórne przy Zz.

nube

28.11.2015 07:46

Odpowiedz

Kami może załóż osobny wątek ze swoją historią. Będzie przejrzyściej:)