Witam, jestem dwa lata po ABVD i poltora roku po radioterapii. Od jakiegos czasu zdarza sie, ze dretwieje mi i pobolewa mnie reka, czasem tez lewa noga. Zastanawiam sie czy moze to byc nastepstwem leczenia? czy ktos z was spotkal sie moze z czyms takim? dziekuje za kazda podpowiedz
cześć :) a ja jestem 2 i pół roku po zakończeniu leczenia, miałam ABVD i radio i był taki czas, że drętwienie rąk i nóg miałam bardzo intensywne, do tego też miałam tak duże zawroty głowy że nie wiedziałam gdzie jest moja głowa, było to jakiś rok po zakończeniu leczenia. Janek pisze, że hematologów to nie interesuje jak im zgłasza, a ja nawet nie wspominałam hematologom o tym, poszłam do neurologa(dobrego neurologa) wzięłam wszystkie dokumenty dotyczące leczenia, dostałam leki ziołowe, do tego masaże wodne i zadziałało. Tabletek juz nie biorę, a rehabilitacje raz, dwa razy do roku i jest ok. Tylko te zawroty głowy właściwie ciagle je mam ale delikatne, przy zmianie pozycji ciała, i to prawdopodobnie tak juz zostanie. Ja uważam, ze rozmowy na takie tematy z hematologiem nic nie wnoszą, dlatego zawsze startuję prosto do specjalistów a hematologa tylko informuje, że korzystam z pomocy poradni neurologicznej bo... albo z poradni ortopedycznej bo ... okulista bo .... jak sama ne zadbasz o swoje zdrowie po zakończeniu leczenia zz to nikt się tym nie zajmie :D pozdrawiam