Ziarnica.pl
Baza wiedzy
Kalendarz
Tu jesteśmy
Galerie
Anegdoty
Forum
Historie
Logowanie
Forum
☰
Baza wiedzy
Kalendarz
Tu jesteśmy
Galerie
Anegdoty
Forum
Historie
Logowanie użytkownika
← Wróć do wątku
Forum Czy mam ziarnicę?
Odpowiedź w wątku: Powiększone węzły nadobojczykowe
Komentujesz wpis użytkownika
vivvian
Nick
E-mail (opcjonalnie)
Treść odpowiedzi
O 15:16, dnia 2015-10-23 vivvian napisał(-a): > > O 15:18, dnia 2015-10-12 vivvian napisał(-a): > > > O 11:21, dnia 2015-10-12 Joshep napisał(-a): > > > To, że w googlach węzły nadobojczykowe są opisywane jako niebezpieczne, nie wzięło się znikąd. Jest mnóstwo badań naukowych i publikacji dotyczących powiększonych węzłów nadobojczykowych i w 90 % są to nowotwory. Bagatelizowanie ich jest ryzykowne. O ile mówimy o nadobojczykowych, a nie węzłów znajdujących się w dolnych partiach szyi. > > > > Wezel znajduje sie w dole obojczykowym . Trzeba sie namacac zeby wyczuć . Chirurg nie stwierdził cech echogennych . > > > > Wyżej powinnam wpisać cm a nie mm. Czyli ten w dole nie ma nawet pół cm i w moim odczuciu nie urósł od tamtego czasu . Nie chce panikować , ani nakręcać sie . Po prostu martwię sie bo mój tato był pod opieka urologa kilka lat . Miał biopsje itd . Po dwóch latach okazało sie ze ma ręka prostaty w skali Gleason 7 . > Juz sie uspokoiłam to wyskoczył mi drugi , tez nad obojczykiem , po lewej stronie . Czy powodem moze być zapalenie gardła , migdała ? Z tego powodu byłam u lekarza i on go wymacal. Boli mnie lewy migdał , ucho i głowa . Ból rwący, bez gorączki i ropy . Ponoć wirusowe .
B
I
Lista
1.
Link
Wyślij odpowiedź