Ziarnica.pl
← Wróć do działu Chemioterapia
Chemioterapia

Pytanie do dziewczyn

Autor: Paula • 23.03.2006 08:16 • 8 odpowiedzi

Paula

23.03.2006 08:16

Odpowiedz

Witam. Mam pytanie do dziewczyn odnośnie farbowania włosów. Czy farbowałyście włosy po leczeniu? Jeśli tak to czy nie wpłynęło to na nie ujemnie? Mam na myśli nadmierne wypadanie itd. I jeszcze jedno pytanko, czy duzo czasu upłyneło od leczenia do farbowania? Sama mam ochotę na balejage, gdyż byłam blondynka, a jestem brunetką, tylko obawiam się jakiś przykrych konsekwencji. Z góry dziękuje za odpowiedź.

Teresa

23.03.2006 08:28

Odpowiedz

O 09:16, dnia 2006-03-23 Paula napisał(-a):

Witam. Mam pytanie do dziewczyn odnośnie farbowania włosów. Czy farbowałyście włosy po leczeniu? >ja cały czas farbowałam i farbuje

Teresa

23.03.2006 08:30

Odpowiedz

Nie potrafie wydzielic swojego tekstu.......sorki wybaczcie

joanna

23.03.2006 09:07

Odpowiedz

Włoski mi powoli odrastają (mają już pół cm!!!!). Tyle, że są ... siwe. No może niezupełnie, w każdym razie siwych jest bardzo dużo (wcześniej tylko bywały). Czyżby stresy związane z chorobą wychodziły?

baldi

23.03.2006 09:13

Odpowiedz

O 10:07, dnia 2006-03-23 joanna napisał(-a):

Czyżby stresy związane z chorobą wychodziły?

nie, raczej sa to wlosy bez okreslonego jeszcze pigmentu.

gdy juz Ci odrosna za pare miesiecy daj znac czy cos sie w nich zmienilo

kasiaczekb

23.03.2006 09:32

Odpowiedz

O 09:16, dnia 2006-03-23 Paula napisał(-a):

Witam. Mam pytanie do dziewczyn odnośnie farbowania włosów. Czy farbowałyście włosy po leczeniu? Jeśli tak to czy nie wpłynęło to na nie ujemnie? Mam na myśli nadmierne wypadanie itd. I jeszcze jedno pytanko, czy duzo czasu upłyneło od leczenia do farbowania? Sama mam ochotę na balejage, gdyż byłam blondynka, a jestem brunetką, tylko obawiam się jakiś przykrych konsekwencji. Z góry dziękuje za odpowiedź.

Ja skończyłam chemię w czerwcu 2005r a radioterapię pod koniec sierpnia 2005. Podczas chemii włosy mi całkowicie nie wypadły tylko sie przerzedziły,więc je tylko skróciłam. Jak kończyłam radioterapię to wyglądały juz lepiej.We wrześniu szłam na wesele i chciałam je "zagęścić" i je zafarbowałam.Wyglądały całkiem całkiem.Ale nie wypadały więcej.I nie stosowałam żadnych "cudownych" szamponów na porost włosów. Myłam je tym szamponem co przed chemią.

anka

23.03.2006 10:01

Odpowiedz
Witam. Mam pytanie do dziewczyn odnośnie farbowania włosów. Czy farbowałyście włosy po leczeniu? Jeśli tak to czy nie wpłynęło to na nie ujemnie? Mam na myśli nadmierne wypadanie itd. I jeszcze jedno pytanko, czy duzo czasu upłyneło od leczenia do farbowania? Sama mam ochotę na balejage, gdyż byłam blondynka, a jestem brunetką, tylko obawiam się jakiś przykrych konsekwencji. Z góry dziękuje

Moje włosy mocno przerzedziły się po chemii, te które zostały były bardzo cienkie i słabe, więc ścięłam je króciutko i nosiłam perukę. Perukę zdjęłam miesiąc po zakończeniu leczenia. W "nowych" włosach pojawiło się niestety dużo siwych, więc zdecydowałam się na farbę. Po farbowaniu odrazu poczułam się zdrowsza;-), włosy pomimo tego, że były króciukie nabrały zdrowego wyglądu i połysku. Teraz farbuję włosy co 2-3 misiące i nic złego się nie dzieje. Odrastają bardzo szybko i chyba są mocniejsze niż te z przed leczenia. Pozdrawiam i życzę udanego balejage:-).

joanna

23.03.2006 10:07

Odpowiedz

O 10:13, dnia 2006-03-23 Baldi napisał(-a):

gdy juz Ci odrosna za pare miesiecy daj znac czy cos sie w nich zmienilo

joanna

23.03.2006 10:09

Odpowiedz

O 11:01, dnia 2006-03-23 anka napisał(-a):

W "nowych" włosach pojawiło się niestety dużo siwych, więc zdecydowałam się na farbę.

Widzę, ze nie ja jedna osiwiałam.