Ziarnica.pl
← Wróć do działu Ogólne
Ogólne

Powiękoszne węzły chłonne karkowe.

Autor: Patka • 28.09.2015 16:37 • 0 odpowiedzi

Patka

28.09.2015 16:37

Odpowiedz

Witam Wszystkich którzy odwiedzają tą strone. Na początek się przedstawię . Mam na imię Patrycja mam 27 lat . Czytam wasze forum od kilku miesięcy ponieważ nie wiem do końca co mi dolega ... Od 3 miesięcy mam powiększone weżły chłonne karkowe po prawej stronie jest ich kilka największy ma ponad cm po lewej stronie wyczuwam dwa mniejsze niz 1 cm. Od miesiąca doszedł też nowy malutki nad obojczykiem z lewej strony. Wyniki morfologii w normie , samopoczucie również ok oprócz mojego starchu zwiazanego z węzłami było by wyśmienicie. W lipcu miałam badanie usg węzłów a opis był taki : Uwidoczniono liczne , drobne, hypoechogeniczne , wrzecieniowate węzły chłonne szyjne i karkowe o prawidłowym obrazie ultrasonograficznym bez wzmożonego przepływu w badaniu Power dooppler. Niby wszystko ok chociaż węzłów troszkę przybyło. Usg klatki piersiowej z lipca również niczego nie wykazało . Wizyta u hematologa za 2 miesiace . Onkolog prywatnie za 2 tyg a lekarz internista twierdzi , że węzły w badaniu nie budzą niepokoju ponieważ nie są twarde i dają się przesuwać aa i chciałam wspomnieć , że zrobiła mi sie mała kulka za uchem na kości czy któreś z Was miało podobne objawy ? Pozdrawiam , mam nadzieje , że któs z Was odpisze na moj post. z Góry dziekuję