Ziarnica.pl
Baza wiedzy
Kalendarz
Tu jesteśmy
Galerie
Anegdoty
Forum
Historie
Logowanie
Forum
☰
Baza wiedzy
Kalendarz
Tu jesteśmy
Galerie
Anegdoty
Forum
Historie
Logowanie użytkownika
← Wróć do wątku
Forum Czy mam ziarnicę?
Odpowiedź w wątku: Milion badań i nic nie wiadomo- chłoniak?
Komentujesz wpis użytkownika
Anias
Nick
E-mail (opcjonalnie)
Treść odpowiedzi
O 18:53, dnia 2015-10-19 Anias napisał(-a): > > O 20:12, dnia 2015-10-19 Iwona napisał(-a): > > To znowu ja...mialam dzisiaj robiona tomografie szyi o klatki piersiowej...o ile szyja wg radiologa w porzadku (oprocz kilku wezlow powiększonych do max. 1,3 cm o prawidłowej budowie) ale martwi mnie opis klatki: > > Niewielki wysięk w lewej jamie oplucnej - widoczny w kacie przeponowo-zebrowym, gdzie grubosc warstwy plynu wynosi 13mm. Towarzyszą temu niewielkie strefy niedodmy w przylegajacym miazszu pluc. > > Niewielki wysięk widoczny rowniez w jamie osierdziowej-glownie w przy przypodstawnej czesci, gdzie warstwa plynu ma wysokosc 12 mm, blaszki osierdzia bez pogrubienia. Wezly chlonne śródpiersia i wnek plucnych cech patologicznego powiekszenia nie wykazują." > > Nie rozumiem tego opisu, nie wiem co może być przyczyną tego plynu, czy to moze miec podloze nowotworowe przy powiększonych węzłach... > Wróć do reumatologia, masz Ana 1: 640, płyn w jadący opłucnej i osierdziu - moze zapalenia , niech skonsultuje na nowo. Powodzenia i informuj
B
I
Lista
1.
Link
Wyślij odpowiedź