Ziarnica.pl
Baza wiedzy
Kalendarz
Tu jesteśmy
Galerie
Anegdoty
Forum
Historie
Logowanie
Forum
☰
Baza wiedzy
Kalendarz
Tu jesteśmy
Galerie
Anegdoty
Forum
Historie
Logowanie użytkownika
← Wróć do wątku
Forum Czy mam ziarnicę?
Odpowiedź w wątku: Milion badań i nic nie wiadomo- chłoniak?
Komentujesz wpis użytkownika
Iwona
Nick
E-mail (opcjonalnie)
Treść odpowiedzi
O 09:50, dnia 2015-09-30 Iwona napisał(-a): > > O 08:08, dnia 2015-09-30 Amelia napisał(-a): > > Zielona karta nic nie daje jak widać. Nie daj sobie wmówić, że jesteś histeryczką i że to nerwica. Węzły się od tego nie powiekszają.Mi też tak próbowali wmawiać. > > A skoro miałaś wysokie miano ANA i masz bóle stawowe, to nie jest powód, aby szukac przyczyn immunologicznych? Czy wynik ujemny ANA2 zamyka temat? Nie znam sie na tym, ale może jest to jakis trop? > Ja tez za bardzo sie na tym nie znam ale czytalam, ze wysokie miano ANA moze wystepowac rowzniez przy chorobach rozrostowych czyli np. chloniakach...tym bardziej, ze wlasnie pozniej ANA2 wyszlo ujemne, dodatkowo mialam antyCCP oraz rtg rak i nog pod katem kolagenozy i chorob reumatoidalnych, co równiez wyszlo ujemne i na tym sie temat w zasadzie zakonczyl. > Ja TK klatki mialam robione w lipcu, w opisie nic patologicznego, wezly do 8 mm. Nikt tutaj nie chce na sile wmawiac sobie choroby, w pewnym momencie sama zaczelam sie zastanawiac jak to mozliwe, ze tylu lekarzy mowi ze nic nie ma a jednak objawy sa...tym bardziej, ze wielu z Was pisze tutaj na podstawie wlasnych historii, ze z wezlami nie ma zartow i skoro sa powiekszone to nalezy w miare szybko reagowac, czesto z jednego powiekszonego wychodzi chloniak a co dopiero przy powiekszonych wezlach w kilku miejscach.
B
I
Lista
1.
Link
Wyślij odpowiedź