Ziarnica.pl
Baza wiedzy
Kalendarz
Tu jesteśmy
Galerie
Anegdoty
Forum
Historie
Logowanie
Forum
☰
Baza wiedzy
Kalendarz
Tu jesteśmy
Galerie
Anegdoty
Forum
Historie
Logowanie użytkownika
← Wróć do wątku
Forum Czy mam ziarnicę?
Odpowiedź w wątku: Milion badań i nic nie wiadomo- chłoniak?
Komentujesz wpis użytkownika
Sara
Nick
E-mail (opcjonalnie)
Treść odpowiedzi
O 16:49, dnia 2015-09-24 Sara napisał(-a): > Witam Ci ponownie. Jestem juz po USG. Jeżeli miałaś rtg badz tk kości, w których odczuwasz ból, to jeżeli byłoby cos hematologicznego występowałby naciek szpiku.. czy cos takiego. Wezły z hiperechogenicznymi wnekami i [prawidłowym przepływie to "dobre" wezełki. Ja miałam dwukrotnie robuione usg u siebie to jest w wielkopolsce, w okolicach Konina, gdzie podaano ich wymiary w osi długiej. Od wrzesnia ieszkam w Bydgoszczy i tu właśnie byłam dzis na USG, gdzie Pani wykonujaca USG powiedziała, że wezły podaje sie w wymiarach osi krótkiej, bop oś długa nie jest przydatna diagnostycznie i nic nie wnosi. I tak tamte miałam w osi długiej wielkości do 17 mm i okreslone jako powiekszone, nie wiadomo dlaczego. To nowy wynik: > Na szyi nieliczne, plaskie, niepowiększone wezły chłonne, o prawidłowej echostrukturze (zachowane wnęki, prawidłowy wzorzec przepływu), w osi krótkiej wlk. do 5- 7mm w katach żuchwy, do 6 mm podzuchwowe i do 2-3 mm wzdłuż mięsni MOS. Ultrasonograficznie niepodejrzane. Doły nad- i podobojczykowe wolne. W dołach pachowych niepowiekszone wezły o prawidłowej strukturze w osi krotkiej wlk. do 7 mm. Podobne w pachwinach w osi krótkiej wielkości do 5,5mm. > Pani Dr powiedziała, ze 1 cm od ktorego wezły sa powiekszone odnosi sie do osi krotkiej. Jezeli jestes drobna to mozesz sobie takie wezelki pojedyncze wyczuwac. > Powiem Ci wiecej, jak na poczatku je sobie wyczułam, to potem kazdy objaw ktory przeczytałam, miałam. Bolala mnie noga, swedzaca skóra itd. W dołach podkolanowych tez sobie wyczułam cos, pobiegłam na USG- doły podkolanowe bez zadnych patologii. Nie wiem czy to autosugestia czy nie. wiem jedno, straciłam całe wakacje na zameczaniu siebie i innych, wydałam bardzo duzo pieniedzy na mase badan itd. Zobacz w jakiej osi masz opisane wezły i daj znac. :)
B
I
Lista
1.
Link
Wyślij odpowiedź